12:28 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Aeroflot

Începând cu luna octombrie, „Aeroflot” va efectua zboruri zilnice la Cairo

© Sputnik / Наталья Селиверстова
Rusia
Sa primesc un link scurt
105 0 0

Comunicațiile aeriene între Rusia și Egipt au fost întrerupte în toamna anului 2015, după prăbușirea pe peninsula Sinai a aeronavei care aparținea companiei aeriene „Kogalâmavia”.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Conform orarului de iarnă al zborurilor, „Aeroflot" va începe, de la sfârșitul lunii octombrie, să efectueze zboruri zilnice Moscova — Cairo.

Serviciul de turism OneTwoTrip al RIA Novosti a confirmat că deja au fost puse în vânzare biletele pentru zborurile zilnice care vor fi operate de „Aeroflot" începând cu sfârșitul lunii octombrie.

„Dacă s-ar întocmi un rating al țărilor după criteriul cererii călătorilor independenți și a cumpărătorilor de tururi, Egiptul s-ar situa astăzi, în ambele cazuri, undeva pe locul douăzeci. Pe de o parte, pozițiile acestei țări nu sunt comparabile cu cele de odinioară. Pe de altă parte, interesul față de Egipt este destul de evident și, după toate aparențele, este suficient pentru completarea zborurilor zilnice Moscova — Cairo", a comentat Alexei Belousov, directorul serviciului relații cu publicul.

După întreruperea comunicațiilor aeriene cu Egiptul, compania „Aeroflot" a efectuat pe 11 aprilie primul zbor regulat de pe aeroportul „Șeremetievo" spre capitala acestei țări. Ulterior, o aeronavă din Cairo a companiei „Egypt Air" a aterizat, la 12 aprilie, pe aeroportul „Domodedovo".

Comunicațiile aeriene între cele două țări a fost întreruptă în toamna anului 2015, după prăbușirea pe peninsula Sinai a aeronavei care aparținea companiei aeriene „Kogalâmavia". Nava aeriană efectua zborul de la Sharm el-Sheikh la Sankt Petersburg, având la bord 217 pasageri și 7 membri ai echipajului. Toți și-au pierdut viața. Ulterior, FSB a calificat acest accident drept un act terorist.

Investigațiile continuă în acest caz continuă. Decizia de a relua zborurile directe dintre Rusia și Egipt a fost precedată de o activitate amplă de consolidare a măsurilor de securitate în aeroporturile egiptene.

Tematic

Cunoaște-ți drepturile: Ce poți face dacă zborul către destinaţia de vacanță a fost anulat
Atenție. De astăzi intervin schimbări importante în orarul zborurilor din Chișinău
Din 6 mai, zboruri directe Chișinău – Tel-Aviv de la operatorul aerian de stat
Tagurile:
zbor direct, Aeroflot, Egipt, Rusia, Egypt Air", Kogalâmavia", Aeroflot", Alexei Belousov, Cairo, Rusia, Egipt


Știrile Zilei