20:38 16 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.70
  • RUB0.28
  • RON4.04
  • UAH0.72
Rusia
Sa primesc un link scurt
13610

Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov sunt suspectați de procuratura britanică de implicare în incidentul de la Salisbury.

CHIȘINĂU, 13 sept— Sputnik. Redactorul-șef al postului de televiziune RT și Sputnik, Margarita Simonyan, a declarat că i-a intervievat pe Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov — suspectați de Londra în „cazul Skripal”.

„Da, i-am intervievat și în curând interviul va fi pus pe post”, a spus Simonyan.

„Nu i-am căutat eu. Mai precis, redacția i-a căutat, cum au făcut-o și alții: pe rețelele de socializare, surse etc. Chiar au găsit două persoane, doar că nu pe Boșirov și Petrov. Adevărații Petrov și Boșirov m-au telefonat singuri. Numărul meu de telefon îl cunoaște multă lume, chiar și curierii care livrează flori de 8 Martie”, a scris Simonyan pe Telegram.

Ea a menționat că Petrov și Boșirov au refuzat să dea interviuri altcuiva, deoarece, potrivit lor, ei o cunosc datorită televiziunii și rețelelor sociale, și „de aceea au încredere”. Simonyan a menționat că au discutat în limba rusă, iar interviul va fi tradus în engleză și în alte limbi.

Pe 4 martie, în orașul britanic Salisbury a fost otrăvit fostul ofițer GRU Serghei Skripal și fiica lui, Iulia. Cazul a provocat un scandal internațional. Autoritățile de la Londra afirmă că Rusia este implicată în otrăvirea celor doi cu substanța A234.

Moscova a negat aceste acuzații. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, consideră că acuzațiile la adresa Rusiei, în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal, neconfirmate de vreo probă, sunt nedemne și inacceptabile.

Ulterior, Procuratura Regală a Marii Britanii a anunțat numele cetățenilor ruși suspectați de tentativa de otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal în orașul Salisbury. Procuratura Marii Britanii a declarat că are date despre doi suspecți implicați în cazul otrăvirii familiei Skripal — Alexdandr Petrov și Ruslan Bașirov.

Recent, Vladimir Putin a declarat că suspecții au fost identificați. Putin a precizat că aceştia sunt civili și i-a îndemnat să ia legătura cu presa.

Tematic

Au fost anunțate numele cetățenilor ruși învinuiți de otrăvirea familiei Skripal
Daily Mail: ”Urma românească” în istoria cu otrăvirea familiei Skripal
Marea Britanie: Serghei Skripal a fost externat
Tagurile:
cazul Skripal, suspecti, interviu, Margarita Simonyan, Rusia


Știrile Zilei