18:58 17 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Il-20

Tensiuni maxime în Siria: Moscova este gata să răspundă la atacuri

CC BY-SA 2.0 / Dmitry Terekhov / Ilyushin IL-20
Rusia
Sa primesc un link scurt
342 0 0

Avionul rusesc Il-20 a dispărut de pe radare în timpul unui raid a patru avioane israeliene F-16 în provincia Latakia. Legătura cu echipajul avionului a dispărut în jurul oarei 23:00, luni seara, pe când acesta se afla deasupra Mării Mediterane, la 35 de kilometri de țărmul sirian.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Rusia califică provocarea Israelului drept acțiune ostilă, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, general-maiorul, Igor Konașenkov.

Ministerul afirmă că aviolul Il-20 a fost lovit de o rachetă a sistemului de apărare antiaeriană S-200, însă responsabilitatea pentru acest incident aparține Israelului.

În rezultatul acțiunilor iresponsabile ale militarilor israelieni au decedat 15 militari ruși. Acest lucru contravine cu spiritul parteneriatului ruso-israelian, a subliniat Konașenkov.

Potrivit lui, piloții israelieni s-au ascuns după Il-20, expunându-l loviturilor sistemelor de apărare antiaeriană siriene. În afară de aceasta, se menționează că avionul rusesc era vizibil pentru sistemele israeliene de gestionare a zborului, din momentul în care acesta era în proces de aterizare.

"Israelul nu a prevenit comandamentul grupului de forțe armate ale Rusiei din Siria despre desfășurarea operațiunii. Notificarea a fost expediată abia la o minută de la efectuarea loviturii, ceea ce nu a permis avionului rusesc să ajungă într-o zonă sigură, a adăugat reprezentantul Ministerului Apărării.

Konașenkov a menționat că Ministerul Apărării își rezervă dreptul de a întreprinde măsuri de răspuns adecvate.

Ambasada Israelului de la Moscova a refuzat să facă orice comentarii cu privire la această situație. Il-20 a dispărut de pe radare în timpul unui raid a patru avioane israeliene F-16 în provincia Latakia. Legătura cu echipajul avionului rusesc a dispărut în jurul oarei 23:00, luni seara, pe când acesta se afla deasupra Mării Mediterane, la 35 de kilometri de țărmul sirian.

Tematic

Moscova: Teroriștii au găsit posibilitatea de a produce arme chimice în Siria
Merkel a susținut, pentru prima oară, acțiunile Rusiei în Siria
Franța este gata să lovească Siria
Ankara își desfășoară tehnica militară la frontiera cu Siria
ONU: Peste zece mii de teroriști sunt în Idlib, Siria
Tagurile:
general-maior, sistem de aparare, purtator de cuvant, declaratie, incident, avion, Ministerul rus al Apararii, Siria, Israel, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei