10:01 22 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.14
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Întrevederea Putin-Orban la Moscova, 18 septembrie 2018

Putin: Ungaria este printre parteneri noștri cei mai importanți din Europa

© Sputnik / Виталий Белоусов
Rusia
Sa primesc un link scurt
8320

Președintele rus a făcut această declarație în cadrul întrevederii cu Viktor Orban la Moscova.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Ungaria rămâne unul dintre partenerii-cheie ai Rusiei în Europa, a declarat Vladimir Putin.

"Relațiile se dezvoltă practic în toate direcții. Comisia interguvernamentală lucrează foarte activ", a spus liderul rus în cadrul întrevederii de marți cu prim-ministrul ungar Viktor Orban.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

De asemenea, Putin a menționat evoluția pozitivă a schimburilor economice și comerciale dintre cele două țări, volumul de investiții reciproce și cooperarea în proiecte comune.

La rândul său, Orban a subliniat că întrevederea de la Moscova ar putea avea o însemnătate foarte mare, din momentul ce Moscova și Budapesta sunt doi parteneri importanți.

"Sunt bucuros că în decursul mai multor ani avem niște relații echilibrate și predictibile. Nu putem spune că situația internațională a fost favorabilă cooperării noastre. Însă lucrurile neplăcute există pentru a putea fi depășite împreună", a spus premierul ungar.

El a mai observat că în pofida diminuării schimburilor de mărfuri între cele două țări, din cauza sancțiunilor Uniunii Europene, Rusia și Ungaria "au reușit să inverseze această tendință".

Premierul ungar a mai adăugat că cele două țări dispun de un potențial important pentru dezvoltarea relațiilor în domeniul energeticii, agriculturii, culturii și alte ramuri.

Tematic

Putin a declarat că relațiile Rusiei și Chinei sunt bazate pe încredere
Ce au convenit Putin și Erdogan după summitul de la Teheran
Tagurile:
parteneri importanti, presedintele rus, declaratie, europa, Viktor Orban, Vladimir Putin, Budapesta, Ungaria, Moscova, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei