00:33 20 August 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.62
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.70
Dmitri Medvedev

Medvedev: Rusia va lupta pentru o poziţie dominantă în sistemul economic global

© Sputnik / Alexander Astafyev
Rusia
Sa primesc un link scurt
133 0 0

Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, a afirmat că Rusia nu se va ascunde în spatele unor bariere protecționiste, în timp ce lumea devine, la nivel global, mai turbulentă și mai competitivă.

BUCUREŞTI, 9 oct — Sputnik, Doina Crainic. Dmitri Medvedev a subliniat că Rusia va lupta pentru un loc dominant în sistemul economic global. Prim-ministrul rus a prezentat poziția Rusiei în ceea ce priveşte relațiile internaționale și politice actuale într-un articol amplu publicat în revista Economic Issues.

„De fiecare dată când țara noastră se poziționează activ pe arena internațională, se confruntă cu încercări vehemente, din partea altor state, de a-i fi zădărniciţi aceşti pași. Nu putem ignora nicio tendință de acest gen și vom lupta activ pentru obţinerea unui loc decent în sistemele politice și economice globale", scrie Medvedev.

Șeful guvernului rus a mai spus că politizarea excesivă a relațiilor economice internaționale rezultă dintr-o perioadă de turbulențe generale cauzate de un val de schimbări tehnologice și sociale. El mai scrie că războaiele comerciale și sancțiunile motivate politic au devenit deja o realitate care nu poate fi ignorată.

Totuşi, Medvedev subliniază că Rusia nu se va izola de economia globală pentru a încerca să evite turbulențele.

„Rusia nu va crea bariere în calea relațiilor economice internaționale. Nu ne vom izola de piețele internaționale şi nu le vom ignora. Vom extinde participarea Rusiei la comerțul internațional, consolidând propriile lanțuri de valoare adăugată și participând la uniunile și acordurile economice", punctează prim-ministrul rus.

Premierul rus avertizează SUA: "Le vom considera ca declaraţie de război economic">>>

Premierul rus a mai scris că următorii șase ani vor determina limitele posibilităților pentru Rusia și rolul țării în viitor în sistemele economice și politice globale. De asemenea, Medvedev a evidenţiat două principii majore care, în opinia sa, vor ajuta ţara să își asume o poziție decentă: stabilitatea socială și un nivel înalt de încredere în stat al cetățenilor săi, precum și o mobilitate ridicată în societate în general — abilitatea de adaptare la noile condiții și de a face faţă noilor provocări.

Tematic

Medvedev: Rusia nu a urmărit înfrângerea Georgiei în 2008
Cele mai influente personalități din Rusia, potrivit revistei Forbes
Tagurile:
relatii internationale, sistem economic global, declaratie, prim-ministru, Dmitri Medvedev, Rusia


Știrile Zilei