03:49 20 Martie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.22
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.63
Pașaport rusesc

Pașaport electronic, în locul documentelor pe suport de hârtie

© Sputnik / Miroslav Rotari
Rusia
Sa primesc un link scurt
170 0 0

Inițiativa este discutată de autorități, iar specialiștii afirmă că documentul electronic va avea un grad mai înalt de protecție.

CHIȘINĂU, 15 oct — Sputnik. Autoritățile din Rusia își propun să înlocuiască în scurt timp documentele pe suport de hârtie cu pașapoarte electronice.

Se presupune că pașapoartele electronice vor include în sine mai multe documente, inclusiv permisul de conducere. Totodată, va fi creat un registru unic pentru toți locuitorii țării, informează RIA Novosti.

Noul pașaport le va asigura treptat cetățenilor ruși accesul la toate registrele și serviciile de stat, iar înscrierea despre acordarea acestora se va face tot în format electronic.

Se presupune că pașaportul va arăta ca un card de plastic cu cip electronic încorporat.

Costul acestei reforme se estimează la 114,5 miliarde de ruble și urmează să fie implementată până în 2024. Guvernul contează că mijloacele financiare vor fi returnate din contul taxelor de stat care vor fi achitate pentru aceste pașapoarte.

Totuși, proiectul nu este acceptat univoc de toată lumea. Prim-vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru legislație, Mihail Emilianov, a declarat că inițiativa este una corectă, însă există semne de întrebare în legătură cu oportunitatea acesteia în actualele condiții de criză, deoarece există sfere mult mai importante pentru populație, care au nevoie de finanțare.

Specialiștii afirmă că pașapoartele electronice vor avea un grad foarte înalt de securitate, astfel că accesul la datele personale ale populației sau posibilitatea falsificării acestor documente va fi extrem de redusă.

Potrivit experților, implementarea pașapoartelor electronice este un pas logic deoarece documentele pe suport de hârtie sunt deja de domeniul trecutului.

Tematic

Eliberarea noilor pașapoarte: Precizări importante - iată ce trebuie să știți
Tagurile:
grad inalt de protectie, suport de hartie, pasaport electronic, documente, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei