04:09 24 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.09
  • UAH0.63
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe: Rusia își restabilește bunele relații cu statele europene

© Sputnik / Grigory Sisoev
Rusia
Sa primesc un link scurt
8410

Rusia își restabilește rapid bunele relații cu statele europene, nu și cu Comisia Europeană, care rămâne în captivitatea unor țări care nu doresc o relație bună cu Moscova.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Relațiile Rusiei cu țările din Europa se restabilesc rapid, însă Comisia Europeană se află sub influența statelor care nu-și doresc relații bune cu Moscova, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Din câte știți, se restabilesc foarte rapid relațiile cu statele europene. Nu pot spune același lucru și despre Comisia Europeană”, a spus Lavrov într-un interviu oferit RT France, Paris Match și Figaro.

Potrivit ministrului, Comisia Europeană se află deocamdată “în captivitatea a ceea ce numiți “solidaritate”, “consens”, atunci când un grup mic de state, care nu-și doresc relațiile bune cu Rusia, îi forțează ceilalți să accepte o “poziție inferioară”.

„Totuși, sunt convins că interesele naționale, care se manifestă tot mai mult și mai mult în discuțiile despre viitorul Uniunii Europene, vor asigura că reformele despre care a vorbit inclusiv președintele Franței, Macron, vor reflecta un consens nu în acea formă prin care o minoritate poate bloca interesele majorității, ci se va alege o cale de mijloc și nu întotdeauna poziția Uniunii Europene în raport cu Rusia se va sprijini pe cel mai negativ numitor. Cred că nu vom mai vedea întotdeauna o situație în care politica Uniunii Europene în raport cu Rusia, în multe privințe, uneori decisiv, este determinată de state care părăsesc Uniunea Europeană”, a adăugat ministrul.

Tematic

Lavrov a discutat cu Stoltenberg despre relațiile dintre Rusia și NATO
Lavrov: Relațiile dintre Moscova și Washington ”sunt intoxicate”
Tagurile:
relatii, state, declaratie, ministru de externe rus, europa, Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei