23:08 17 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Министр обороны РФ Сергей Шойгу

Șoigu: Chiar și pașii mici vor fi în folosul relațiilor Rusiei cu SUA

Министерство обороны РФ
Rusia
Sa primesc un link scurt
43 0 0

La întrevederea cu Bolton, care a avut loc la Moscova, Șoigu a declarat că dialogul între Rusia și SUA „se restabilește treptat”.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. După întrevederea de la Helsinki dintre Vladimir Putin și Donald Trump, dialogul bilateral între Rusia și SUA se restabilește treptat, a declarat marți ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, în cadrul unei întâlniri cu John Bolton, consilier pentru Securitate Națională al președintelui SUA, informează RIA Novosti.

„Sunt bucuros să Vă salut la Ministerul Apărării al Federației Ruse. Aveți un program destul de încărcat al vizitei. Sper că aceasta va impulsiona stabilizarea relațiilor ruso-americane”, a spus ministrul rus în debutul negocierilor cu Bolton la Moscova.

„După întrevederea președinților noștri putem constata o restabilire treptată a dialogului bilateral. Sunt convins că și niște pași mici vor fi în folosul relațiilor noastre și restabilirii încrederii”, a menționat Șoigu.

Potrivit acestuia, astăzi în lume există „un număr enorm de probleme pe care le-am putea soluționa cu eforturi comune”.

În ajun, Bolton a avut o întrevedere de cinci ore cu secretarul Consiliului Securității al Federației Ruse, Nicolai Patrușev. Cei doi au discutat un spectru larg de teme: de la variantele noului Tratat privind reducerea și limitarea armelor strategice ofensive, până la acuzațiile în adresa Elenei Husianova cu privire la implicarea acesteia în alegerile prezidențiale din SUA.

Советник президента США по вопросам национальной безопасности Джон Болтон
© Sputnik / Алексей Витвицкий
John Bolton

Tematic

Important: Ce au discutat Serghei Șoigu și James Mattis în Singapore
Șoigu: Manevrele militare comune Rusia – China se vor desfășura regulat
Tagurile:
relatii, SUA, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei