01:53 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Soyuz-FG

De ce a eșuat lansarea rachetei „Soyuz-FG” în spațiu: Momentul accidentului - Video

© Sputnik / Alexei Filippov
Rusia
Sa primesc un link scurt
212 0 0

Comisia de anchetă a corporației Roskosmos a explicat de ce racheta Soyuz-FG nu a reușit să ajungă în spațiu.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. În timpul zborului rachetei “Soyuz-FG” nu s-a deschis duza pentru înlăturarea blocului lateral al rachetei de prima etapă, a declarat președintele comisiei de anchetă, Oleg Skorobogatov, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Centrul de comandă a zborurilor. Potrivit lui, aceasta a fost cauza accidentului.

Incidentul a avut loc după 118 secunde de zbor. Skorobogatov a subliniat că senzorul rachetei ar fi ieșit din funcțiune în timpul asamblării ei la Baikonur.

În timpul lansării, blocul lateral a lovit blocul central și a deschis rezervorul de combustibil, a adăugat el.

Comisia a elaborat recomandări pentru verificarea rachetelor asamblate.

Dezasamblarea și asamblarea lor va fi controlată cu meticulozitate, inclusiv prin fixarea foto și video a tuturor etapelor.

“Au fost identificate două astfel de rachete. Una din acestea se află la o etapă finală de pregătire la Centrul spațial guyanez, iar a doua la cosmodromul Baikonur pentru asigurarea lansării navei spațiale de transporturi Progress”, a menținat Skorobogatov.

Partea rusă a informat deja NASA cu privire la concluziile anchetei. De asemenea, comisia a recomandat efectarea atestării a colaboratorilor Baikonur care se ocupă de asamblarea rachetelor „Soyuz”.

Pe 11 octombrie a avut loc primul accident din istoria zborurilor spațiale ai Rusiei contemporane. Racheta Soyuz-FG nu a reușit să lanseze în spațiu nava spațială Soyuz MS-10 cu un nou echipaj pentru Stația Spațială Internațională.

La bord se afla rusul Aleksei Ovchinin și americanul Nick Hague.

Aceștia au reușit să se evacueze cu ajutorul unei capsule de salvare.

Roskosmos a dispus înființarea unei comisii de anchetă, fiind intentat un dosar pentru pentru încălcarea regulilor de securitate în timpul lucrărilor de construcție.

Tematic

China își propune să devină lider în cosmos și în domeniul științei
Uluitor: Căderea unui meteorit, filmată din cosmos
Tagurile:
accident, racheta, cosmos, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei