09:59 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Examinarea recursului jurnalistului Kirill Vâșunski

Avocații lui Vâșinski au înaintat un recurs la Curtea de Apel

© Sputnik / Стрингер
Rusia
Sa primesc un link scurt
68 0 0

Avocații directorului portalului RIA Novosti Ucraina, Kirill Vâșinski, au înaintat un recurs la Curtea de Apel a regiunii Herson.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Avocații directorului portalului RIA Novosti Ucraina, Kirill Vâșinski, au înaintat un recurs la Curtea de Apel a regiunii Herson, informează RIA Novosti.

„Recursul a fost expediat prin poștă, așteptăm răspunsul”, a comunicat avocatul Andrei Domanski.

Termenul examinării recursului nu este deocamdată stabilit.

„Sperăm că va fi examinat în cel mai scurt timp”, a subliniat avocatul, menționând că luni unul dintre apărătorii lui Vâșinski intenționează să-i facă o vizită acestuia la izolatorul de anchetă din Herson.

Joia trecută instanța orașului Herson a prelungit arestul lui Vâșinski până pe data de 28 decembrie. Partea apărării a avut la dispoziție cinci zile pentru a înainta un recurs.

Vâșinski a fost arestat pe 15 mai, la Kiev, fiind învinuit de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și trădare de patrie. Pedeapsa maximă prevăzută de articolul respectiv este 15 ani de închisoare.

Pe 17 mai instanța de judecată din Herson l-a pus sub arest pe Vâșinski pentru 60 de zile, fără posibilitatea de a fi eliberat sub cauțiune. În timpul ședinței, Vâșinski a solicitat ajutor din partea liderului rus, declarând totodată că va renunța la cetățenia ucraineană.

Vladimir Putin a calificat situația ca fiind una fără precedent. Moscova a expediat Kievului note de protest, cerând să fie încetate violențele împotriva reprezentanților presei.

Reprezentantul OSCE pentru problemele libertății mass-media, Harlem Désir, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acțiunile autorităților ucrainene față de RIA Novosti Ucraina la Kiev. După ultima prelungire a termenului de arest a lui Vâșinski, Désir și-a exprimat dezamăgirea față de poziția Ucrainei și a cerut ca jurnalistul să fie eliberat. Comentând situația în cazul Vâșinski, secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, a menționat că toate țările care fac parte din această structură și-au asumat obligația să contribuie la crearea condițiilor în cadrul cărora jurnaliștii să poată activa în oricare stat membru al OSCE și de aceea aceste țări trebuie să respecte standardele internaționale și să nu se implice în activitatea mass-media.

Tematic

Acțiune de solidaritate cu Kirill Vâșinski la Ambasada Ucrainei din Moscova
Tagurile:
recurs, Kirill Vâșinski
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei