14:48 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
13101

Forumul de la Davos „lovește în propria temelie” prin refuzul acceptării participării oamenilor de afaceri ruși la eveniment.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Forumul economic de la Davos lovește în propria temelie atunci când refuză participarea unor oameni de afaceri precum Andrei Kostin, Viktor Vekselber și Oleg Deripaska, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Deripaska, Kostin și Vekselberg au devenit ceea ce sunt nu datorită forumului, ci forumul de la Davos a devenit un forum de la Davos datorită unor astfel de oameni de afaceri. Iată de ce, respingând astfel de antreprenori, forumul lovește în propria temelie”, a spus el.

De asemenea, Peskov a menționat că străinii interesați de mediul de afaceri din Rusia vor putea vizita oricând Rusia în cadrul forumurilor organizate acolo, pentru a stabili niște contacte.

“La Moscova sunt organizate o multitudine de forumuri interesante cu o reprezentare internațională destul de largă. O parte din aceste reuniuni, apropo, sunt organizare de antreprenorii vizați. Iată de ce toți cei interesați vor putea veni oricând în Rusia, vom fi bucuroși să-i vedem aici”, a concluzionat Peskov.

Forumul mondial economic de la Davos se va desfășura între 22 și 25 ianuarie 2019. Anterior, publicația Financial Times a anunțat, făcând referire la doi experți, că oamenilor de afaceri Oleg Deripaska și Viktor Vakselberg, precum și șeful VTB Bank, Andrei Kostin, le-a fost refuzată solicitarea de a participa la sesiunile forumului. Organizatorii forumului au refuzat să comenteze această informație.

Tematic

Războiul stelelor: Federația Rusă avertizează Statele Unite ale Americii
Federația Rusă: Statele Unite ale Americii încearcă să ascundă încălcările INF
Tagurile:
businessmani, Davos, Forum Economic, Dmitri Peskov, Rusia


Știrile Zilei