17:43 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Su-57 - Imagine Simbol

Avionul de luptă Su-57: Tehnologii avansate și nivel redus de vizibilitate pe radar

© Sputnik / Evgeny Biyatov
Rusia
Sa primesc un link scurt
161 0 0

Pe lângă alte caracteristici, ultramoderna navă aeriană are și un nivel redus de vizibilitate pe radar și în diapazon infraroșu.

CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. O bună parte a detaliilor referitoare la Su-57 sunt clasificate, dar se cunoaște că el întrunește calitățile unui avion de vânătoare de generația a 5-a: viteză supersonică, multifuncționalitate, manevrabilitate remarcabilă.

Pentru a-l face aproape imperceptibil, inginerii corporației Sukhoi au pornit practic de la zero, creând o proprie tehnologie gen ”stealth” și dezvoltând o platformă inovativă.

Totul a fost subordonat scopului ca fuzelajul, sistemul de pilotare și propulsorul să asigure o posibilitate redusă de reperare de către radare și senzorii termici.

În prezent, după ce a fost dotat cu un nou motor, Su-57 este supus testelor. Anterior, în Siria, piloții au acumulat o experiență prețioasă de reperare a avioanelor americane ”invizibile” F-22 și F-35 cu ajutorul radarelor de bord performante.

Potrivit lui Yevgeny Mukhukov, director și inginer șef al biroului de proiectare Lioulka, care a dezvoltat motorul aeronavei, Su-57 are caracteristici mai avansate comparativ cu alte avioane de luptă de generația a 5-a.

Ministerul Apărării și corporația Sukhoi au semnat un contract care prevede că FA vor primi primul Su-57 în 2019.

Tematic

„Acesta e coșmarul nostru". Americanii, despre avionul de luptă rusesc Su-35
Manevrele ultramodernului avion Su-57, filmate la limita maximă de apropiere - Video
Tagurile:
Radar, vizibilitate, tehnologii, avion de lupta, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei