14:59 21 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Serghei Lavrov

Serghei Lavrov: Donald Trump este „împiedicat” în normalizarea relațiilor cu Rusia

© Sputnik / Alexeï Filipov
Rusia
Sa primesc un link scurt
6110

Tentativele președintelui american, Donald Trump, orientate spre normalizarea relațiilor cu Rusia sunt blocate de cei care susțin o abordare distructivă, susține ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Orice pași făcuți de președintele SUA, Donald Trump, în direcția îmbunătățirii relațiilor cu Rusia sunt blocați de cei care promovează o abordare distructivă, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul reuniunii extinse a Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale.

“Pentru toți este clar că Washingtonul ar putea întreprinde noi acțiuni inadecvate, inclusiv în adresa Rusiei. Orice pași ai președintelui Trump îndreptați spre îmbunătățirea unor canale de comunicare normală cu Moscova pentru rezolvarea celor mai stringente și actuale probleme sunt blocate de cei care și-ar dori continuarea și intensificarea unor abordări distructive față de țara noastră, îmbrățișate de administrația anterioară de la Casa Albă”, a spus Lavrov.

Ministrul a menționat că establishment-ul american, care trăiește cu ideea propriei exclusivități, continuă să includă în lista inamicilor și rivalilor statele care promovează o politică independentă.

Tematic

Serghei Lavrov, despre agenda discuțiilor dintre Vladimir Putin și Donald Trump
Lavrov a anunţat că Rusia susţine Belgradul în problema Kosovo
Tagurile:
normalizare, relatii, Trump, Lavrov, SUA, Rusia


Știrile Zilei