22:13 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67

Ultima oră: Imagini video cu navele ucrainene, reținute în portul Kerci

© Sputnik / Алексей Мальгавко
Rusia
Sa primesc un link scurt
Situația din strâmtoarea Kerci - știri de ultimă oră (21)
77310

Au fost publicate imagini video cu navele ucrainene care au fost reținute în portul Kerch.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Postul de televiziune RT a postat pe pagina sa de Twitter imagini video cu navele ucrainene care au fost reținute de autoritățile de autoritățile din Federația Rusă, informează RIA Novosti.

Clipul video, care are o durată de 13 secunde, poate fi văzute corăbiile ucrainene care se află pe malul pazei de coastă din Crimea.

​Anterior, FSB a declarat că navele militare ale Ucrainei, “Berdyansk”, “Nikopol”, “Yan Kapu” au traversat frontiera cu Rusia și nu au reacționat la somațiile legale ale navelor serviciului de frontieră al FSB și flotei navale a Rusiei, efectuau manevre periculoase, și au fost reținute.

Cu puțin timp mai devreme, armata ucraineană a fost adusă în capacitate completă de luptă, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării al țării. Ordinul corespunzător a fost adoptat pe baza deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (National Security and Defence Council - NSDC) privind introducerea stării de război.

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a adoptat decizia de introducere a stării de război pe întregul teritoriul țării pe 60 de zile. Decizia are nevoie de confirmarea Radei Supreme a Ucrainei, care se va reuni într-o ședință extraordinară luni. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că declararea stării de război nu presupune efectuarea unei mobilizări imediate, urmând să fie instruiți militarii în termen.

Тема:
Situația din strâmtoarea Kerci - știri de ultimă oră (21)

Tematic

Situația se complică: Rusia reacționează, Ucraina continuă provocările
Stare de război în Ucraina – Decizia Consiliului Suprem de Securitate și Apărare
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei