00:19 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Serghei Lavrov

Mesajul lui Lavrov către partenerii occidentali, după incidentul din strâmtoarea Kerci

© Sputnik / Alexeï Filipov
Rusia
Sa primesc un link scurt
Situația din strâmtoarea Kerci - știri de ultimă oră (21)
54110

Șeful Diplomației din Federația Rusă, Serghei Lavrov, a venit cu un îndemn către partenerii occidentali, după incidentul din strâmtoarea Kerci.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Șeful Ministerului rus de Externe a comentat înrăutățirea relațiilor dintre Moscova și Kiev, informează RIA Novosti.

”Le solicităm ferm sponsorilor occidentali ai Kievului să-i calmeze totuși pe cei care încearcă, prin această isterie militară, să câștige avantaje politice în preajma alegerilor care urmează să aibă loc sau alte evenimente din Ucraina", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Lavrov le-a recomandat autorităților de la Kiev să aibă un ”comportament adecvat”, deoarece Occidentul "se simte deja incomod din cauza conducerii ucrainene".

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, și secretarul Consiliului Suprem de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexandr Turcinov
Пресс-служба президента Украины

Anterior, FSB a declarat că navele militare ale Ucrainei, “Berdyansk”, “Nikopol”, “Yan Kapu” au traversat frontiera cu Rusia și nu au reacționat la somațiile legale ale navelor serviciului de frontieră al FSB și Flotei Navale a Rusiei, efectuau manevre periculoase, și au fost reținute.

Cu puțin timp mai devreme, armata ucraineană a fost adusă în capacitate completă de luptă, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării al țării. Ordinul corespunzător a fost adoptat pe baza deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (National Security and Defence Council - NSDC) privind introducerea stării de război.

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a adoptat decizia de introducere a stării de război pe întregul teritoriul țării pe 60 de zile. Decizia are nevoie de confirmarea Radei Supreme a Ucrainei, care se va reuni într-o ședință extraordinară luni. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că declararea stării de război nu presupune efectuarea unei mobilizări imediate, urmând să fie instruiți militarii în termen.

Тема:
Situația din strâmtoarea Kerci - știri de ultimă oră (21)

Tematic

Un avion militar al Statelor Unite ale Americii a intrat în zona Mării Negre
Ultima oră: Imagini video cu navele ucrainene, reținute în portul Kerci
Tagurile:
criza, reactie, Lavrov, Kerci
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei