08:21 23 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.60
  • USD16.66
  • RUB0.22
  • RON4.03
  • UAH0.59
Rusia
Sa primesc un link scurt
Situația din strâmtoarea Kerci - știri de ultimă oră (21)
14001

Patronii occidentali ai Ucrainei ar trebui să trimită niște semnale Kievului de încetare a acțiunilor provocatoare în strâmtoarea Kerci, consideră Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Statele occidentale, care au o influență asupra autorităților Ucrainei, trebuie să trimită Kievului un semnal prin care ar sugera necesitatea încetării acțiunilor provocatoare împotriva Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“De asemenea, atragem atenția colegilor noștri occidentali, care patronează regimul de la Kiev, asupra necesității expedierii către pupilii săi a unui semnal de încetare a acțiunilor provocatoare”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossia24.

Moscova nu are nicio îndoială că provocarea forțelor navale ucrainene în strâmtoarea Kerci a fost organizată cel puțin cu “binecuvântarea” sau chiar indicația conducerii țării, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Probabil, atunci când partea ucraineană planifica această provocare, nu există nicio îndoială că acest lucru a avut loc cu binecuvântarea sau indicația directă a înaltei conduceri, a mizat să obțină niște beneficii din această situație, sperând că SUA și Europa, ca de obicei, vor lua partea provocatorilor”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă organizate luni.

Anterior, FSB a anunțat că navele militare ale Ucrainei, “Berdyansk”, “Nikopol”, “Yan Kapu” au traversat frontiera cu Rusia și nu au reacționat la somațiile legale ale navelor serviciului de frontieră al FSB și flotei navale a Rusiei, efectuau manevre periculoase, și au fost reținute.

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a adoptat decizia de introducere a stării de război pe întregul teritoriul țării pe 60 de zile. Decizia are nevoie de confirmarea Radei Supreme a Ucrainei, care se va reuni într-o ședință extraordinară luni. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că introducerea stării de război nu presupune efectuarea unei mobilizări imediate, urmând să fie instruiți militarii în termen.

Тема:
Situația din strâmtoarea Kerci - știri de ultimă oră (21)

Tematic

Situația se complică: Rusia reacționează, Ucraina continuă provocările
Stare de război în Ucraina – Decizia Consiliului Suprem de Securitate și Apărare
Tagurile:
Maria Zaharova, Provocare, semnal, Occident, Ucraina, Rusia

Știrile Zilei