07:12 16 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.34
  • USD17.31
  • RUB0.28
  • RON4.05
  • UAH0.74
Navele Ucrainei reținute de Serviciul de Grăniceri ruși pentru încălcarea frontierei de stat a Rusiei în portul Kerci

Declarații șoc: Marinarii ucraineni reținuți contrazic Guvernul de la Kiev - Video

© Photo : FSB RF
Rusia
Sa primesc un link scurt
64120

FSB a publicat imagini cu declarațiile militarilor ucraineni reținuți în Marea Azov, transmite RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. La întrebări au răspuns locotenentul Andrei Drach, marinarul Serghei Tsybizov și căpitanul de gradul al treilea Vladimir Lesovoi, scrie RIA Novosti.

Toți trei au recunoscut provocarea, intrarea ilegală în apele teritoriale ale Rusiei și încălcarea legislației acesteia. Astfel, Drach a confirmat că marinarii ucraineni au fost avertizați că au încălcat frontierele rusești. La rândul său, Lesovoi a adăugat că au "ignorat în mod deliberat cererile de oprire" de la polițiștii ruși de frontieră.

La momentul trecerii ilegale a hotarului, la bord erau arme de calibru mic și mitraliere DSK cu muniție.

"Îmi dădeam seama că acțiunile grupării navelor din forțele navale ale Ucrainei în strâmtoarea Kerci sunt provocatoare", a spus militarul.

​Provocarea navelor militare ucrainene

În dimineața zilei de duminică, navele marinei ucrainene Berdyansk, Nikopol și Yana Kapu, încălcând articolele 19 și 21 ale Convenției ONU privind dreptul mării, au încălcat frontiera de stat a Rusiei. Ele nu a respectat ordinea stabilită pentru trecerea navelor de război prin marea teritorială a Rusiei și de-a lungul canalului Kerch-Yenikalsky.

După aceea, la ora 19.00, după cum a raportat FSB, au încercat din nou să acționeze ilegal. Navele ucrainene nu au reacționat la cerințele legale ale navelor și ambarcațiunilor serviciului de frontieră și Flotei Mării Negre care le însoțeau de oprire imediată și făceau manevre periculoase.

Pentru a opri cu forța navele Flotei maritime militare a Ucrainei, au folosit arme. Toate cele trei nave au fost reținute în apele teritoriale rusești. O sursă familiarizată cu situația a declarat pentru RIA Novosti că s-a întâmplat la coordonatele de 44 grade latitudine nordică și 23 longitudine estică, la aproximativ 20 de kilometri de coasta Rusiei și la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de trecerea obișnuită a navelor de-a lungul strâmtorii Kerci sub podul Crimeei.

În cursul incidentului, trei soldați ucraineni au fost răniți ușor, au primit asistență medicală și nu a existat niciun pericol pentru viața lor, a spus FSB. Cu privire la încălcarea frontierei de stat a Rusiei a fost pornit dosar penal.

Strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră și Marea Azov, a fost închisă duminica pentru trecerea navelor civile din motive de securitate.

Tematic

Imagini video: Navele militare ale Ucrainei, reținute și escortate în portul din Kerci
Opinia expertului: Motivul provocărilor Ucrainei în Kerci, Rusia - Amânarea alegerilor
Tagurile:
declaratii, marinari, nave militare, Kerci, Ucraina, Rusia


Știrile Zilei