14:15 21 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Vladimir Putin

Vladimir Putin a trasat sarcinile de bază a „Frontului Popular Rusesc”

© Sputnik / Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la reuniunea Frontului Popular Rusesc, în cadrul căreia a trasat sarcinile de bază a organizației.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Vladimir Putin a îndemnat membrii Frontului Popular Rusesc (FPR) să se implice în activitatea de control, susținere și participare în realizarea obiectivelor de dezvoltare a statului.

“Doar atunci vom reuși să construim acea țară la care visăm”, a declarat el în cadrul reuniunii FPR.

Totuși, liderul rus a subliniat că societate trebuie să controleze activitatea organelor puterii de stat, chiar dacă acolo există “mulți oameni onești, profesioniști, care sunt dispuși să obțină rezultate pozitive”. Putin consideră că o astfel de activitate este complicată, care necesită curaj.

De asemenea, el a menționat rolul important pe care îl are organizația în viața țării.

“E una civică, nebirocratizată, care lucrează direct din numele poporului și cu poporului, care simte pulsul (societății n.r.) mult mai bine decât oamenii cu funcții de stat”, a adăugat Putin.

Donald Trump și Vladimir Putin - imagine de arhivă
© Sputnik / Алексей Никольский

Potrivit lui, nu este posibilă obținerea unor rezultate revoluționare fără participarea organizațiilor neguvernamentale, odată ce țara și-a propus realizarea unor sarcini majore.

“În ultimii ani, FPR a demonstrat că poate realiza obiectivele pentru care a fost creată”, a conchis președintele.

Putin a subliniat că în instituțiile de stat există multe persoane oneste, însă este nevoie și de un control din partea societății civile.

Potrivit lui, sunt inacceptabile situațiile în care instituțiile medicale sunt construite în sate, însă accesul la ele este îngreunat sau când sunt achiziționate echipamente medicale costisitoare care se prăfuiesc în depozite.

“Totul trebuie să funcționeze. Fără un control din partea societății civile această activitate nu poate fi eficientă. Trebuie să susținem și să ajutăm oamenii din instituțiile de stat, care lucrează din inimă, responsabil”, a adăugat el.

Președintele a îndemnat membrii Frontului Popular Rus să se include “în cel mai activ mod în această activitate”.

Frontul Popular Rusesc a fost înființat în mai 2011, la propunerea lui Vladimir Putin, care deținea în acea perioadă funcția de prim-ministru al Rusiei. Organizația își propune reunirea tuturor forțelor politice, indiferent de orientare politică, pentru susținerea consolidată a sarcinilor de dezvoltare a țării.

Tematic

Putin și Trump: Timpul rezervat pentru întrevederea liderilor în Buenos Aires, Argentina
Vladimir Putin: Federația Rusă se confruntă cu mai multe dificultăți, dar le va depăși
Tagurile:
organizatie, reuniune, sarcini, Putin, Rusia


Știrile Zilei