11:48 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Nikolai Patrușev

Federația Rusă implementează noua doctrină privind securitatea energetică

© Sputnik / Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
45 0 0

Șeful Kremlinului a aprobat noua doctrină națională privind securitatea energetică, care prevede înlocuirea treptată a tehnologiilor importate, a declarat șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Vladimir Putin a aprobat noua doctrină privind securitatea energetică a Rusiei, a declarat joi președintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev.

„Noua doctrină a fost aprobată și va fi ratificată prin decret prezidențial”, a declarat, după reuniunea Consiliului, Patrushev, citat de Sputnik France.

Potrivit ministrului rus al Energiei, Alexander Novak, această nouă doctrină urmează să pregătească Rusia pentru posibile noi sancțiuni occidentale.

Totuşi, implementarea acestei politici nu înseamnă „abandonarea completă a mecanismelor pieței”, a spus ministrul. Prevederile noii doctrine vor fi luate în considerare în alte documente de strategie națională, a dat asigurări Novak.

Ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei în contextul crizei ucrainene, Rusia a lansat un program de substituire a importurilor pentru a permite industriașilor și agricultorilor săi să acumuleze know-how și să producă la nivel local.

Tematic

La întrevederea Putin – Trump vor participa Lavrov și Ușakov
Vladimir Putin a fost întrebat despre viitorul Federației Rusie după plecarea lui
Tagurile:
declaratie, Putin, securitate, implementare, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei