09:13 20 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.40
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.31
  • UAH0.69
Vladimir Putin și Dmitri Peskov

Moscova a reacţionat la anularea întâlnirii lui Donald Trump cu Vladimir Putin

© Sputnik / Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
205 0 0

Trump a decis să anuleze negocierile cu Putin pe marginea summitului G20 din Argentina, după ce a făcut cunoștință cu raportul privind incidentul din strâmtoarea Kerci.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Kremlinul regretă decizia administrației americane de a anula întâlnirea dintre președinții Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și, respectiv, Donald Trump, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

"Regretăm decizia administrației americane de a anula întâlnirea planificată între cei doi președinți în Buenos Aires", a spus el. "Acest lucru înseamnă că discutarea problemelor serioase ale agendei internaționale și bilaterale este amânată pentru o perioadă nedeterminată", - a spus Peskov.

"În ceea ce-l privește pe președintele rus, Vladimir Putin, el este gata de contacte cu omologul său american", a adăugat el.

Anularea întâlnirii

Joi, Trump a decis să anuleze negocierile cu Putin pe marginea summitului G20 din Argentina, după ce a făcut cunoștință cu raportul privind incidentul din strâmtoarea Kerci.

"În baza faptului că navele și marinarii nu s-au întors în Ucraina din Rusia, am luat o decizie în interesul tuturor părților implicate de a-mi anula întâlnirea planificată anterior în Argentina cu președintele Vladimir Putin. Aștept cu nerăbdare un nou summit semnificativ de îndată ce situația va fi rezolvată!", a scris președintele Statelor Unite pe Twitter.

Peskov a spus că, în cazul anulării negocierilor lui Trump cu Putin, "vor exista câteva ore suplimentare în program pentru întâlniri utile în paralel cu summitul".

Tematic

Peskov: Putin este gata să întreprindă o vizită în SUA
Dmitri Peskov s-a referit la propunerea ca Vladimir Putin să poarte uniformă
Tagurile:
intilnire, anulare, reactie, Dmitri Peskov, Trump, Putin, SUA, Rusia


Știrile Zilei