03:46 20 Martie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.22
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.63
Liderii G20 la Buenos Aires

G20: Rusia, despre FMI: trebuie să joace un rol mai important

РИА Новости
Rusia
Sa primesc un link scurt
103 0 0

Vicepremierul și ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov, a declarat că Rusia pledează pentru ca FMI să joace un rol mai important.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Rusia s-a pronunțat în cadrul Summit-ului G20 pentru ca Fondul Monetar Internațional să joace un rol mai important în procesul de coordonare al statelor în procesul de implementare a politicilor lor, inclusiv în ceea ce ține de impunerea unor restricții. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov.

”Pledăm pentru ca FMI să joace un rol mai important în procesul de coordonare a țărilor în ceea ce privește politicile lor, astfel încât FMI să evalueze acele decizii care sunt restrictive și protecționiste", a spus Siluanov în marja Summit-ului G-20.

De asemenea, el a menționat că Rusia a vorbit despre necesitatea recapitalizării FMI pentru a putea rezolva problemele de asistență pentru țările aflate într-o situație financiară dificilă.

Summitul G20 are loc pentru prima dată în America de Sud, la Buenos Aires. Summit-ul a avut loc în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie.

Tematic

G20: Putin și Merkel au luat cina la un hotel din Buenos Aires - Video
Summitul G20: Trump, Nieto și Trudeau au semnat acordul comercial SUA-Canada-Mexic - Video
Liderii G20, inclusiv Trump, consideră că OMC trebuie reformată - detalii
Tagurile:
rol, G20, Rusia, FMI
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei