19:09 22 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Pașaportul Federației Ruse

Putin a explicat de ce Rusia simplifică procedura de acordare a cetățeniei

© Sputnik / Miroslav Rotari
Rusia
Sa primesc un link scurt
30810

Vladimir Putin a comunicat că Guvernul Federației Ruse pregătește modificări la Legea privind cetățenia și dobândirea cetățeniei.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Modificările în legislație, care se referă la simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei Federației Ruse, nu sunt elaborate doar pentru cei care locuiesc în sud-estul Ucrainei. Acest lucru a fost declarat de președintele rus Vladimir Putin în cadrul conferinței de presă anuale, transmisă în direct de Sputnik Moldova.

”În ceea ce ține de acordarea cetățeniei, acest lucru nu se referă doar la oamenii care locuiesc în sud-estul Ucrainei. Guvernul pregătește acum un șir de modificări la Legea privind cetățenia și dobândirea cetățeniei”, a menționat Putin.

Liderul rus a explicat că ”acest lucru se face pentru a arăta că noi nu vom susține politica îndreptată spre sciziunea și îndepărtarea popoarelor rus și ucrainean”.

Potrivit lui Putin, situația în Ucraina devine tot mai proastă, iar politicienii încearcă să îndepărteze aceste două popoare care au legături foarte strânse. Pentru asta se plătește, de exemplu, cu o nouă tranșă de la FMI, consideră Putin.

Liderul rus a adăugat că Legea cu privire la cetățenie va fi adoptată la începutul anului viitor.

Pe 19 decembrie curent, Duma de Stat a Rusiei a adoptat o lege prin care președintelui Federației Ruse i se acordă împuternicirea de a stabili categoriile de cetățeni străini care au dreptul să primească cetățenia rusă în regim simplificat.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a susținut joi conferința de presă anuală în cadrul căreia a răspuns la întrebările jurnaliștilor ruși și de peste hotare.

Tematic

Putin, despre provocarea din strâmtoarea Kerci
Vladimir Putin: Vom spori ajutorul acordat producătorilor autohtoni
Tagurile:
lege, cetatenie, Putin
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei