19:13 22 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Sputnik

Putin a felicitat RT și Sputnik pentru activitatea fructuoasă

© Sputnik / Игорь Руссак
Rusia
Sa primesc un link scurt
6211

Liderul rus a atras atenția asupra activității fructuoase a jurnaliștilor de la RT și Sputnik.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. În cadrul conferinței de la sfârșit de an, președintele Rusiei, Vladimir Putin, comentând rezoluția adoptată de Parlamentul European privind contracararea mijloacelor de informare ruse, i-a felicitat pe jurnaliștii de la RT și Sputnik pentru activitatea lor prodigioasă.

Totodată, Putin a menționat că acest document este o mărturie a degradării evidente a conceptului despre democrație în societatea occidentală.

Liderul rus contează pe triumful bunului simț și speră că nu vor urma restricții reale pentru mijloacele de informare ruse.

Situația legată de mass-media ruse în Occident devine în ultimii ani tot mai complicată. În noiembrie anul trecut Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care insistă pe necesitatea contracarării mass-media ruse, menționând totodată că cele mai periculoase sunt Sputnik și RT.

Anterior, reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova, a declarat că înăsprirea în Occident a cerințelor față de mass-media și jurnalism, precum și pretențiile față de jurnaliștii ruși din partea acestor țări vorbesc despre faptul că Rusia nu pierde războiul informațional.

 

Tagurile:
RT, Sputnik, felicitat, Putin
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei