09:11 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Conferința de presă anuală a lui Vladimir Putin

Putin: Sancțiunile împotriva Rusiei, lipsite de orice logică

© Sputnik / Виталий Аньков
Rusia
Sa primesc un link scurt
124 0 0

Din cauza sancțiunilor, Occidentul a pierdut piața rusă, a declarat Vladimir Putin

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Sancțiunile împotriva Rusiei, impuse din cauza istoriei cu fostul ofițer GRU Serghei Skripal, nu au nicio logică, este o abordare politică și rusofobă menită să împiedice dezvoltarea Rusiei, a declarat Vladimir Putin, joi, în cadrul conferinței de presă anuale.

”Este o abordare politică și rusofobă. Este doar un pretext pentru organizarea unui nou atac împotriva Rusiei. Dacă nu erau Skripalii, ar fi născocit altceva, acest lucru este evident pentru mine”, a spus Putin, răspunzând la o întrebare în cadrul conferinței de presă.

Putin a subliniat că ”Skripal nu a murit, dar împotriva Rusiei au fost impuse sancțiuni”.

”Rusia, practic pe parcursul întregii sale existențe, a întregii sale istorii, s-a aflat, așa ori altfel, sub vreun fel de restricții”, a spus președintele rus, adăugând că consecințele sancțiunilor nu influențează prea mult economia.

”Încetinirea creșterii, care a avut loc în 2015, a fost, potrivit Ministerului american al Finanțelor, doar în proporție de o treime o consecință a sancțiunilor. Dar eu sunt sigur că, în realitate, acolo nu este vorba nici măcar de o treime” a menționat Putin.

Din cauza sancțiunilor, Occidentul a pierdut piața rusă, iar pentru ei este un lucru semnificativ pentru că s-a redus numărul locurilor de muncă. În Rusia, șomajul este de 4,8%, iar în Uniunea Europeană, în Spania de exemplu, este de 15%, a menționat președintele rus.

”Cu puțin timp în urmă, ei își închipuiam că o astfel de țară (Rusia – n. red.) deja nici nu mai există, dar s-a dovedit că există și ea nu poate fi ignorată, pentru că 160 de milioane trăiesc aici”, a subliniat el.

Putin a subliniat că autoritățile ruse își apără poporul ”cu grijă, fără grosolănii, liniștit și cumpătat” și se va mișca în aceeași direcție.

Conferința de presă anuală a lui Vladimir Putin a fost transmisă în direct de Sputnik Moldova.

Tematic

Putin a felicitat RT și Sputnik pentru activitatea fructuoasă
Putin, despre provocarea din strâmtoarea Kerci
Tagurile:
sanctiuni, conferinta de presa, Putin


Știrile Zilei