18:34 16 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Serghei Lavrov

Ce crede Lavrov despre decizia lui Trump privind retrage trupelor din Siria - detalii

© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Rusia
Sa primesc un link scurt
22130

Serghei Lavrov consideră că decizia lui Trump de a retrage trupele din Siria este una corectă, însă așteaptă realizarea acestei intenții.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a comentat decizia de a retrage trupele din Siria, declarând că rămâne neclar cât de detaliat a fost coordonată această inițiativă și dacă va fi realizată, însă pasul în această direcție este unul corect.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat miercuri obținerea victoriei asupra grupării teroriste Statul Islamic în Siria, menționând că acesta a fost singurul motiv al aflării trupelor americane în această țară. Mai târziu, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunțat că retragerea trupelor SUA din Siria și victoria asupra ISIS nu presupune și dispariția coaliției internaționale. Agenția Reuters, cu referință la propriile surse, a transmis că toți colaboratorii Departamentului de Stat urmează să fie evacuați în decurs de 24 de ore, iar forțele armate vor fi retrase în decurs de 60-100 zile.

“Orice retragere a trupelor, care se află ilegal pe teritoriului unui stat sau altul, e un pas în direcție corectă”, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă la Moscova.

“Există mai multe întrebări în ceea ce privește în ce măsură au fost coordonate detalii acestei initiativei și cum va fi această realizată”, a adăugat ministrul.

Potrivit lui Lavrov, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a reamintit în cadrul conferinței anuale de presă că SUA “s-au mai retras” din Afganistan și Irak de câteva ori.

“Iată de ce aș prefera să văd cum această inițiativă va fi realizată și ce va urma după acest anunț. Din ce am auzit, chiar și în SUA această decizie a provocat mai multe semne de întrebare, așa că vom aștepta o clarificare a situației”, a spus șeful diplomației ruse.

Tematic

Liderii G20, inclusiv Trump, consideră că OMC trebuie reformată - detalii
Statele Unite: Donald Trump a recunoscut - Cursa înarmărilor a devenit incontrolabilă
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei