17:44 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
15110

Vladimir Putin susține că Federația Rusă nu intenționează să instituie bariere în calea cooperării economice internaționale.

CHIȘINĂU, 29 dec  - Sputnik. Rusia nu intenționează să alunece spre izolaționist și să ridice bariere în calea cooperării economice internaționale, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Voi sublinia că nu intenționăm să alunecăm în izolaționism, să ridicăm bariere în fața cooperării economice internaționale. Înțelegem foarte bine că acest lucru ar frâna dezvoltarea țării", a spus Putin în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri din Rusia.

El a mai menționat că Rusia, împreună cu partenerii săi, în primul rând cei implicați în integrarea eurasiatică, este deschisă pentru cooperare, schimburi comerciale, tehnologice și investiționale.

Susținerea afacerilor în Rusia reprezintă una din principalele sarcini în condițiile sancțiunilor, luând în considerație faptul că în spatele unor decizii politice are loc eliminare a concurenților și redistribuirea piețelor, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“În ansamblu, susținerea businessului autohton, sporirea capacităților lui – e una din cele mai importante sarcini, în special astăzi, când companiile ruse se confruntă cu anumite restricte externe. În spatele acțiunilor politice se ascund tentativele de concurență neloială, eliminarea concurenților și redistribuire a piețelor. Observăm aceste lucruri pe exemple concrete, care sunt evidente, partenerii noștri nici nu le ascund”, a spus Putin.

Potrivit lui, un răspuns la acești pași trebuie să fie sporirea competitivității globale a economiei rusești.

“Trebuie să accelerăm ritmurile dezvoltării industriei, să ne consolidăm bazele științifice și tehnologice, să contribuim la localizarea producției, cucerirea de către companiile rusești a noilor piețe în interiorul și în afara țării”, a explicat șeful statului.

Tematic

Putin a vorbit despre paritatea militară: Să nu se plângă mai târziu
Putin a explicat de ce Rusia simplifică procedura de acordare a cetățeniei
Tagurile:
international, economie, cooperare, declaratie, Putin, Rusia

Știrile Zilei