10:09 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Serghei Lavrov

Serghei Lavrov: Statele Unite ale Americii nu își respectă întotdeauna promisiunile

© Sputnik / Максим Блинов
Rusia
Sa primesc un link scurt
12701

Americanii nu își respectă întotdeauna promisiunile, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, comentând decizia de retragere a trupelor SUA din Siria.

CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Washingtonul vrea să transfere responsabilitatea partenerilor săi din coaliția internațională și aliaților din Orientul Apropiat, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, comentând decizia SUA de a-și retrage trupele din Siria.

“Se pare că Washingtonul vrea să lase pe seama partenerilor săi din coaliție, la sol – unde se află ilegal militari din Franța, Marea Britanie, Germania, precum și forțelor aeriene ale coaliției. Există aliați în regiune cărora SUA vrea să le transfere responsabilitatea financiară suplimentară”, a spus Lavrov la conferința de presă organizată împreună cu omologul său iordanian, Ayman Safadi.

Potrivit șefului diplomației ruse, deocamdată pentru Moscova nu este clar ce algoritm de acțiuni a ales Washingtonul pentru realizarea deciziei de retragere din Siria.

“Îmi este greu să apreciez ce algoritm de acțiuni vor alege americanii acum în Siria, pentru că trebuie să așteptăm când cuvintele vor fi urmate de fapte. Americanii nu fac întotdeauna ceea ce promit”, a spus Lavrov.

Potrivit ministrului rus, Rusia va insista ca donatorii occidentali să-și revadă poziția în ceea ce privește restabilirea Siriei, a mai declarat oficialul rus.

“În prima lună a anului viitor la Bruxelles va avea loc următoarea conferință legată de ajutorarea Siriei, sprijinirea restabilirii Siriei. Vom insista ca donatorii occidentali să-și conștientizeze responsabilitatea în această probleme și să-și revadă poziția negativă în ceea ce privește crearea tuturor condițiilor pentru revenirea refugiaților în tot teritoriul Siriei”, a declarat Lavrov.

Tematic

Lavrov: Rusia nu are nevoie să întrerupă relațiile cu Ucraina
Ce crede Lavrov despre decizia lui Trump privind retrage trupelor din Siria - detalii
Tagurile:
respectare, promisiuni, declaratie, Lavrov, SUA, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei