02:01 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Nord Stream 2

Federația Rusă: Gazprom a construit peste 300 de kilometri din noul gazoduct internațional

© Sputnik / Nord Stream 2 / Aксель Шмидт
Rusia
Sa primesc un link scurt
17310

Gazprom a reușit să construiască peste 380 de kilometri a gazoductului Nord Stream – 2, a anunțat șeful companiei.

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Gazprom a construit peste 380 de kilometri a gazoductului Nord Stream – 2, anunță șeful companiei, Aleksei Miller.

“În Nord-Vestul țării construim o nouă infrastructură în direcția Ust-Lughe. De aici pornește conducta Nord Stream – 2. În septembrie am început instalarea ei în Marea Baltică. În prezent au fost montate deja 380 de kilometri. În perioada următoare lucrările sunt efectuate în zonele economice ale Finlandei, Suediei și pe segmentele terestre ale Germaniei și Rusiei, a spus Miller.

“Darea în exploatare a conductei Nord Stream – 2 și Turkish Stream este planificată pentru anul 2019. Acestea vor fi niște rute noi de livrare a gazului rusesc în străinătate, sigure și cu o eficiență înaltă”, a menționat el.

Proiectul Nord Stream – 2 presupune construcția a două ramuri a unei conducte cu o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an, de la țărmul Rusiei până în Germania, prin Marea Baltică. Noul gazoduct urmează să fie construit în apropierea gazoductului Nord Stream. Acesta urmează să trează prin zonele teritoriale sau zone economice exclusive ale statelor așezate de-a lungul țărmului Mării Baltice – Rusia, Finlanda, Suedia, Danemarca și Germania.

Proiectul Turkish Stream presupune construcția unui gazoduct din două ramuri, cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi fiecare. Prima ramură va fi destinată consumatorilor turci, iar cea de-a doua – alimentării statelor din Europa de Sud și Sud-Est. În luna noiembrie, Gazprom a finalizat construcția segmentului maritim al conductei, urmând să fie finalizată construcția infrastructurii terestre.

Tematic

Declarație: Atitudinea Germaniei față de proiectul „Nord Stream-2” rămâne neschimbată
Maria Zaharova: Renunțarea la „Nord Stream-2” este o nebunie
Tagurile:
constructie, Nord Stream 2, Gazprom, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei