22:01 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Patriarhul Kirill: Conflictele politice nu pot afecta lumea spirituală a credincioșilor

© Sputnik / Sergey Pyatakov
Rusia
Sa primesc un link scurt
10930

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill i-a felicitat pe creștinii ortodocși cu prilejul sărbătoririi Nașterii Domnului, menționând în mesajul său tradițional de Crăciun că nici un fel de conflicte politice sau armate nu-i pot răpi unui credincios ceea ce are el mai important: „lumea lui Hristos” pe care o poartă în suflet.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Pentru a putea căpăta „o structură pașnică a sufletului” care este „un mare dar spiritual”, trebuie să ții minte că „modul în care acționează lumea lui Hristos în om este un semn important al prezenței lui în poruncile evanghelice”, consideră Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii care i-a felicitat pe credincioșii ortodocși cu prilejul sărbătoririi Nașterii Domnului.

„Dragostea lui Dumnezeu manifestată prin nașterea Mântuitorului le aduce oamenilor lumea cea adevărată. Această lume nu poate fi zdruncinată de neînțelegerile cotidiene, perturbările sociale, tulburările politice și chiar de conflictele armate, deoarece „în lumea lui Hristos domnește o astfel de putere spirituală încât aceasta desființează orice durere și năpastă pământească”, se spune în mesaj.

Vorbind de însemnătatea sărbătorii Crăciunului, patriarhul Kirill a menționat că „de-a lungul istoriei omenirea l-a căutat cu încordare pe Dumnezeu, tânjind după comunicarea sa cu Creatorul”.

Preot
© Sputnik / Константин Чалабов

„Și, ca răspuns la aceste eforturi…,  Dumnezeu și-a arătat dragostea față de neamul omenesc și ne-a întins El singur mâna Sa salvatoare. În sfârșit, după milenii la rând, Dumnezeu și omul s-au întâlnit, unindu-se astfel lumea cerească și cea pământească”, se menționează în mesaj.

Patriarhul a atras atenția asupra faptului că „Domnul atotcuprinzător prin natura Sa” pogoară asupra „omenirii sfâșiate de păcate” sub formă de „Prunc neajutorat” născut într-o peșteră în care păstorii și animalele se adăposteau de vremea rea.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse le-a urat credincioșilor să li se „întărească credința, să nu-și piardă speranța și să-și sporească dragostea”.

Tematic

Crăciun Fericit! Astăzi sărbătorim Nașterea Domnului
În Moldova trăiesc aproape 6 mii de cetățeni cu numele Crăciun, Isus și Hristos
Creștinii ortodocși de stil vechi au încheiat Postul Crăciunului
Conducerea țării a venit cu un mesaj în ziua de Crăciun
Vladimir Putin le-a urat tuturor un Crăciun Fericit
Tagurile:
Craciun, mesaj, Patriarhul Kirill


Știrile Zilei