12:43 24 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.52
  • RUB0.28
  • RON4.15
  • UAH0.68
Drona subacvatică Poseidon

Poseidon: Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice

© Photo : Министерство обороны РФ
Rusia
Sa primesc un link scurt
26110

Drona subacvatică Poseidon, dezvoltată recent de industria militară rusă, depășește cu mult caracteristicile celor existente în prezent în lume.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik, Doina Crainic. Drona subacvatică rusească UAV Poseidon se poate deplasa cu o viteză de aproape 110 noduri sau cu peste 200 kilometri pe oră, dezvăluie presa rusească, referindu-se la o sursă din cadrul complexului militar-industrial, potrivit Sputnik France

Potrivit sursei, drona, odată ce a părăsit submarinul care o transportă, poate ajunge la această viteză la adâncimi de peste un kilometru. Acest lucru este posibil datorită unei perne cu bule de aer care înconjoară drona.

De asemenea, torpila rusească Chival-2 de tip supercavitație, echipată cu un motor cu reacție, este capabilă să atingă o astfel de viteză, deplasându-se la peste 370 kilometri pe oră. Dar, spre deosebire de Poseidon, aceasta poate fi folosită doar la adâncimi mici, iar raza sa de acţiune nu depășește zece kilometri.

O altă particularitate a dronei Poseidon este capacitatea acesteia de a face manevre, de a schimba direcția și adâncimea. Acest lucru face ca drona să fie de neînvins în faţa mijloacelor existente de luptă.

Anterior, s-a anunţat că drona a fost testată într-un mediu marin la care nu pot pătrunde agenţiile de informații străine.

Tematic

Iată noua armă Kalașnikov din care a tras Vladimir Putin - Video
Federația Rusă dezvăluie secretele cu privire la noua sa armă
Tagurile:
viteza, drona, Rusia


Știrile Zilei