07:28 22 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.13
  • UAH0.61
Drona subacvatică Poseidon

Poseidon: Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice

Министерство обороны РФ
Rusia
Sa primesc un link scurt
23710

Drona subacvatică Poseidon, dezvoltată recent de industria militară rusă, depășește cu mult caracteristicile celor existente în prezent în lume.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik, Doina Crainic. Drona subacvatică rusească UAV Poseidon se poate deplasa cu o viteză de aproape 110 noduri sau cu peste 200 kilometri pe oră, dezvăluie presa rusească, referindu-se la o sursă din cadrul complexului militar-industrial, potrivit Sputnik France

Potrivit sursei, drona, odată ce a părăsit submarinul care o transportă, poate ajunge la această viteză la adâncimi de peste un kilometru. Acest lucru este posibil datorită unei perne cu bule de aer care înconjoară drona.

De asemenea, torpila rusească Chival-2 de tip supercavitație, echipată cu un motor cu reacție, este capabilă să atingă o astfel de viteză, deplasându-se la peste 370 kilometri pe oră. Dar, spre deosebire de Poseidon, aceasta poate fi folosită doar la adâncimi mici, iar raza sa de acţiune nu depășește zece kilometri.

O altă particularitate a dronei Poseidon este capacitatea acesteia de a face manevre, de a schimba direcția și adâncimea. Acest lucru face ca drona să fie de neînvins în faţa mijloacelor existente de luptă.

Anterior, s-a anunţat că drona a fost testată într-un mediu marin la care nu pot pătrunde agenţiile de informații străine.

Tematic

Iată noua armă Kalașnikov din care a tras Vladimir Putin - Video
Federația Rusă dezvăluie secretele cu privire la noua sa armă
Tagurile:
viteza, drona, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei