18:24 17 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.60
  • USD17.75
  • RUB0.28
  • RON4.14
  • UAH0.72
Dmitri Peskov

Dmitri Peskov: Statele Unite nu pot forța Federația Rusă să renunțe la politica suverană

© Sputnik / Наталья Селиверстова
Rusia
Sa primesc un link scurt
83 0 0

America nu va reuși să forțeze Rusia să renunțe la propria politică suverană, susține purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. SUA nu vor reuși, cu ajutorul sancțiunilor, să forțeze Rusia să renunțe la politica sa suverană, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“În pofida faptului că SUA reprezintă una din cele mai mari economii din lume, ele nu dispun de instrumente care ar putea forța Rusia să renunțe la propria politică suverană. Americanii nu au reușit să-și îndeplinească acest obiectiv nici chiar prin aplicarea unei multitudini de restricții. Sancțiunile nu au schimbat nimic! Nici noi nu dispunem de pârghii care ar forța americanii să renunțe la vectorul lor”, a declarat Peskov într-un interviu oferit ziarului ”Argumentî i Faktî”, fiind întrebat dacă Rusia este capabilă să pună presiuni pe SUA, astfel încât sancțiunile să devină ineficiente.

El a mai reamintit că Rusia de 40 de ani este supusă diverselor restricții, inclusiv din partea Statelor Unite ale Americii.

“În 1974 a fost adoptat amendamentul Jackson–Vanik. După ce acesta a fost anulat, a apărut imediat legea Magnițki”, a specificat Peskov.

Tematic

Peskov: Kremlinul este atent la evoluția ratei de popularitate a lui Putin
Peskov: Situația militară în Ucraina „are iz” de intrigi electorale
Tagurile:
politica, Dmitri Peskov, SUA, Rusia


Știrile Zilei