10:06 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
115 0 0

Propunerea Federației Ruse de a purta negocieri la Geneva în problema tratatului cu privire la armamentul nuclear cu rază intermediară (INF) a conturat poziția Moscovei în această chestiune, doar că SUA nu au dorit să asculte care sunt argumentele noastre, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. "Ieri, spre marele nostru regret, propunerile constructive ale părții ruse, care, vă asigur, ar fi permis Statelor Unită, la nivel de experți, să va ce prezintă de fapt acea rachetă 9M729, pe care ei o bănuiesc că ar fi depășit parametri stabiliți de acordurile în domeniu, (nu au fost auzite)", a declarat Serghei Lavrov, la conferința anuală de totalizare pe care o susține astăzi, la Moscova.

Declarație: Germania este împotriva aducerii a noi rachete nucleare în Europa>>>

Lavrov a spus că SUA au venit la negocierile din Geneva cu o poziție deja definită care consta în a cere în mod ultimativ ca această rachetă, utilajul de lansare și alt utilaj ce ține de această rachetă să fie distrus sub supravegherea americanilor.

"Întrebarea noastră de ce americanii nu doresc să ia cunoștință de propunerile noastre, să afle la fața locului care sunt parametrii acestei rachete a rămas fără răspuns. Și, desigur, au rămas fără răspuns propunerile noastre privind acțiunile pe care noi suntem gata să le întreprindem pentru a risipi temerile americanilor, privind obținerea accesului la informațiile ce țin de problema cu care noi ne confruntăm privind modul în care americanii respectă prevederile acestui acord: toate aceste chestiuni au fost date la o parte și logica acestei abordări a americanilor are un singur argument – voi ați încălcat prevederile acordului, noi nu le încălcăm și de aceea voi, Rusia, sunteți obligați să faceți ceea ce noi vă cerem, iar noi (americanii – n.n.) nu trebuie să facem nimic. Desigur, cu o asemenea poziție nu poți ajunge departe. Este clar că este o poziție care conduce la ruperea tuturor înțelegerilor din acest domeniu", a declarat Lavrov.

Tematic

Serghei Lavrov: De ce nu reușește normalizarea relațiilor dintre Rusia și SUA
Serghei Lavrov: Statele Unite ale Americii nu își respectă întotdeauna promisiunile
Tagurile:
INF, negocieri, Geneva, racheta, nuclear, Serghei Lavrov

Știrile Zilei