10:36 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
13120

Ambasadorii statelor BRICS au sosit la sediul MAE de la Moscova pentru a participa la un briefing după ușile închise în legătură cu viitorul tratatului INF.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Ambasadorii statelor BRICS în Rusia au sosit la sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei pentru a participa la un briefing cu ușile închise despre soarta Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), transmite agenția RIA Novosti.

Șefii misiunilor diplomatice din China, Africa de Sud, India și Brazilia s-au abținut de la comentarii în ceea ce privește această reuniune.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a explicat poziția Moscovei în ceea ce privește viitorul INF diplomaților statelor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), a declarat jurnaliștilor consilierul ambasadei Kârgâzstanului în Rusia, Aman Mambetseitov.

Президент РФ В. Путин на Десятом саммите БРИКС в ЮАР. День второй
© Sputnik / Алексей Никольский

MAE al Rusiei a anunțat că intenționează să organizeze un briefing după ușile închise pe subiectul viitorului INF și situația legată de racheta 9М729. Despre participarea la acest eveniment au anunțat reprezentanții UE, Marii Britanii, Germaniei, Greciei, Suediei, Franței. De asemenea, invitația a fost expediată și reprezentanților SUA.

În ultimii ani, Moscova și Washington se acuză reciproc de încălcarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare. Rusia a declarat în mai multe rânduri că respectă cu strictețe prevederile tratatului. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a menționat că Moscova are mai multe pretenții față de SUA în ceea ce privește respectarea acordului de către americani. Potrivit lui, acuzațiile aduse de SUA despre încălcarea de către Moscova a INF sunt lipsite de conținut, racheta 9М729 a fost testată pe o rază care este admisă de tratat.

Tematic

Putin, despre controlul global al armelor: Statele Unite fac o politică distructivă
Troșin: BRICS, împotriva războaielor comerciale declanșate de Trump
Tagurile:
Moscova, INF, briefing, ambasadori, BRICS, Rusia

Știrile Zilei