02:41 22 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Dmitri Kozak

Liderul Transnistriei s-a întâlnit la Moscova cu vicepremierul Rusiei, Kozak

© Sputnik / Екатерина Штукина
Rusia
Sa primesc un link scurt
103 0 0

Reglementarea diferendului transnistrean, misiunea forțelor de menținere a păcii, deschiderea reprezentanței Transnistriei la Moscova și colaborarea economică au constituit temele principale ale discuției dintre Krasnoselski și Kozak.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, și reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru relațiile comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak, au discutat un spectru larg de probleme actuale, a comunicat pentru Sputnik serviciul de presă al administrației de la Tiraspol.

„O atenție aparte a fost acordată tematicii deschiderii la Moscova a reprezentanței Transnistriei. Krasnoselski a vorbit de scopuri, sarcini, de planurile imediate și cele pe termen lung ale noii instituții diplomatice”, a informat serviciul de presă citat.

Participanții la întâlnire au aceeași opinie vizavi de faptul că reprezentanța este un element important al colaborării strategice cu Rusia.

Krasnoselski și-a exprimat deosebita recunoștință față de conducerea Rusiei pentru sprijinul acordat operațiunii de menținere a păcii la Nistru, care, pe parcursul a 27 de ani, asigură pacea și securitatea în zonă.

În cadrul discuției părțile au acordat atenție situației create în procesul de negocieri. Printre sarcinile prioritare a fost menționată necesitatea de a stabili o colaborare interbancară.

Cei doi consideră că contactele bilaterale sunt productive. Ei au convenit să continue colaborarea constructivă. Vadim Krasnoselski și-a exprimat recunoștința față de conducerea Rusiei și poporul rus pentru atenția și susținerea acordate Transnistriei.

Urmăriți mai multe știri Sputnik Moldova pe ok.ru.

Tematic

Dodon a discutat cu Putin problema transnistreană
Problema transnistreană, pe agenda Președinției slovace la OSCE


Știrile Zilei