22:08 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Rusia
Sa primesc un link scurt
111 0 0

„Casa rusă” de la Davos organizată de fundația „Roskongress” a găzduit primele întâlniri de afaceri. Platforma a fost vizitată de peste 300 de oaspeți, ruși și străini, din diverse domenii: întreprinzători, economiști, reprezentanți ai comunității științifice și de experți.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. În prima zi a programului de afaceri al „Casei ruse” de la Davos a avut loc sesiunea „Perspectivele dezvoltării economiei ruse”, la care au participat președintele administrației, directorul general al „Fosagro”, Andrei Guriev, vicepreședintele companiei „IHS Markit”, Daniel Yergin, vicepreședintele „SUN Group”, Shiv Khemka, și adjunctul redactorului șef al media-grup „Caixin”, Huang Shan. Moderator al întrunirii a fost prezentatorul de televiziune de la postul CNBC Jeff Katmore.

Participanții au discutat tendințele globale în dezvoltarea investițiilor, probleme ce țin de substituirea importurilor, exportul de energie, precum și căile de înviorare a productivității în industrie.

În cadrul discuțiilor, Guriev a menționat: „Împotriva Rusiei au fost impuse deja 62 – 64 de diferite tipuri diferite de sancțiuni. Astăzi, atitudinea businessului rusesc în aceste chestiuni este ca față de niște întrebări retorice. Trăim această realitate și nu ne așteptăm la anularea sancțiunilor”.

Potrivit lui Jeff Katmore de la CNBC, complicarea relațiilor cu Occidentul a dus la reorientarea Rusiei către Est.

„Îmediat ce Europa Occidentală a spus că Rusia va avea acces limitat la unele servicii financiare, imediat ce a început „strângerea șurubului”, Rusia, ca răspuns, s-a reorientat spre Orient”, a spus Katmore.

Și Huang Shan a văzut o posibilitate a apropierii cu China în condițiile actuale: „Relațiile ruso-chineze capătă astăzi undă verde, unul dintre factori fiind războiul comercial dintre SUA și China”.

Tematic

Forumul Economic de la Davos: Cancelarul german Angela Merkel va ține un discurs
Tagurile:
experți, economiști, Davos
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei