08:31 21 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Proteste în Venezuela

Declarație: Federația Rusă va continua să susțină Venezuela pe toate direcțiile

© REUTERS / CARLOS EDUARDO RAMIREZ
Rusia
Sa primesc un link scurt
121 0 0

Rusia a susținut și va continua să susțină Venezuela, potrivit viceministrului rus al Afacerilor Externe.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Rusia va continua să susțină Venezuela, care este partenerul strategic al Moscovei, va sta la straja suveranității Caracasului, a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

"Pe măsura ce urmărim evoluția situației din Venezuela, vedem încercările unui grup de state, inclusiv SUA, de a utiliza tot felul de platforme, cum ar fi Organizația statelor americane, pentru intensificarea presiunilor asupra Venezuelei, invocând tot felul de pretexte", a declarat Riabkov, într-un interviu oferit publicației „Mejdunarodnaya Jizn” (Viața Internațională).

Acesta și-a exprimat convingerea că următoarea perioadă “va fi însoțită de noi tentative de a denigra politica Caracasului, de a turna gaz pe foc în acele procese interne complicate care au loc acolo, de împiedicare a oricărui dialog în interiorul Venezuelei, de blocare a forțelor constructive, inclusiv a celor care propun astfel de servicii de facilitare a dialogului, îndreptând tot mai mult busola regională spre exercitarea unei presiuni tot mai mari”.

“Vorbim deschis despre toate aceste lucruri… Se pare că vom fi nevoiți să ne definim poziția cât se poate de clar. Am susținut și vom susține Venezuela, prietenul și partenerul nostru strategic”, a subliniat diplomatul rus.

“Vom sta alături de această țară la straja suveranității, a inadmisibilității imixtiunii în problemele interne. Cooperarea materială, cooperarea practică între Rusia și Venezuela continuă în diverse domenii. Nu intenționăm să le întrerupem”, a subliniat Riabkov.

Tematic

Ministerul rus al Apărării: Bombardierele strategice Tu-160 au ajuns în Venezuela - Video
Venezuela: Tentativă de lovitură de stat - Peste 20 de militari arestați (Video/Foto)
Tagurile:
suveranitate, sustinere, declaratie, proteste, Venezuela, Rusia


Știrile Zilei