10:09 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Patriarhul Kiril

Patriarhul Kiril: Respingerea valorilor familiei duce civilizația în haos

© Sputnik / Ilya Pitalev
Rusia
Sa primesc un link scurt
14520

Civilizația va deveni vulnerabilă în fața haosului în cazul în care va renunța la valorile tradiționale ale familiei, a declarat Patriarhul rus Kiril.

BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik. Renunțarea la valorile familiei în lumea contemporană vulnerabilizează civilizația în fața haosului care distruge societățile umane, a declarat Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kiril în cadrul unui eveniment festiv organizat la Kremlin cu ocazia împlinirii a 10 ani de la întronizare, transmite RIA Novosti.

"În civilizația contemporană, definiția familiei este tot mai diluată până la o confuzie totală. În conștiința colectivă sunt lansate și activ plantate semințele unor idei false despre importanța așa-numitei “identități de gen”, necesitatea unei dezvoltări timpurii a sexualității la copii, diversitatea formelor de căsătorie, caracterul firesc și natural al "căsătoriilor de probă", mișcarea pentru refuzul de a concepe copii – așa-numita "childfree", a spus Patriarhul.

Potrivit lui, acestea și multe alte “virusuri” distrug valorile tradiționale ale familiei. În legătură cu aceasta, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a reamintit că aceste valori reprezintă nu doar una din “căile spre o viață veșnică, dar și o condiție a fericirii personale, în calitate de părinte și de copil în viața pământească, precum și o temelie solidă a vieții sociale”.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK.

Tematic

Putin: Trebuie să ne păstrăm identitatea, unitatea și solidaritatea
Tagurile:
haos, civilizatie, valorile familiei, Patriarhul Kiril
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei