01:55 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Dmitri Kiselev

Kiselev: E trist să vezi cum se transformă Europa

© Sputnik / Григорий Сысоев
Rusia
Sa primesc un link scurt
160 0 0

Dmitri Kiselev a calificat drept „incompatibilă cu libertatea de exprimare” interzicerea postului „Rossia RTR” în Letonia.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Directorul general al AIP „Rossia segodnia”, Dmitri Kiselev, a comentat în interviul pentru Sputnik interzicerea retransmiterii postului „Rossia RTR” în Letonia.

„Acest lucru este incompatibil cu libertatea de exprimare. E trist să vezi cum se transformă Europa”, a declarat Kiselev.

Joi, 31 ianuarie, Consiliul național pentru presa electronică din Letonia a adoptat decizia de a suspenda pentru o perioadă de trei luni difuzarea pe teritoriul său a postului de televiziune „Rossia RTR”.

Potrivit părții letone, această măsură este necesară pentru a proteja țara de „propaganda Kremlinului” și a-și „apăra spațiul informațional”.

Aceeași inițiativă a fost înregistrată și în Lituania. Regulatorul local a avertizat două posturi rusești – „Primul canal baltic din Lituania” (fondat în baza postului „Pervîi canal” din Rusia) și „NTV. Mir. Litva”. La cea de a treia avertizare, difuzarea pe teritoriul țării va fi suspendată.

Anterior, în Moldova a fost interzisă la nivel de stat difuzarea programelor informative de către toate posturile rusești.

MAE al Rusiei a declarat în repetate rânduri că este inadmisibilă limitarea libertății de exprimare și a chemat comunitatea internațională să atragă atenția asupra acestui fapt.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK

Tematic

Hackerii au publicat rapoarte Integrity Initiative cu privire la activitatea Sputnik şi RT
Simonian cere ca Facebook să explice motivele eliminării conturilor Sputnik
Tagurile:
libertatea de exprimare, Letonia, interzicere, Dmitri Kiselev
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei