10:50 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
172 0 0

Rusia își va dezvolta sistemele de rachetă cu bazare terestră prin utilizarea sistemelor care au fost concepute anterior pentru bazare navală sau aeriană, a explicat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat care vor fi măsurile întreprinse de Moscova drept răspuns la decizia SUA de a suspenda respectarea prevederilor Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF).

Moscova își va dezvolta noi tipuri de arme. În perioada 2019-2020 se planifică crearea versiunii terestre a sistemului „Kalibr” (bazare navală, în prezent), dotat cu rachete de croazieră cu o rază lungă de acțiune. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a mai amintit că sistemul „Kalibr” a primit aprecieri pozitive în Siria.

În afară de aceasta, în același timp, va fi dezvoltat sistemul de rachete hipersonice cu o rază lungă de acțiune.

Donald Trump, discurs despre Starea Națiunii: Interesul național, mai presus de orice>>>

Potrivit oficialului rus, „utilizarea sistemelor cu bazare navală și aeriană în ca sisteme terestre va permite reducerea semnificativă a perioadei de producție a noilor arme și a resurselor financiare alocate”.

“În afară de aceasta, este importantă sporirea razei de acțiune a sistemelor terestre dezvoltate astăzi”, a subliniat el.

Toate aceste măsuri vor reprezenta un răspuns la dezvoltarea de către Washington a sistemelor cu bazare terestră cu o rază de acțiune de peste 500 de kilometri, care depășesc limitele admise de tratate, a explicat Șoigu.

El a mai adăugat că sarcina de reacționa simetric a fost pusă în fața ministerului de șef suprem al armatei.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Ultima oră: SUA anunță retragerea din Tratatul INF
Putin: Rusia își suspendă participarea la INF
Tagurile:
Ministerul rus al Apararii, ministru, INF, SUA, Rusia

Știrile Zilei