23:33 23 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.66
  • RUB0.28
  • RON4.10
  • UAH0.72
Rusia
Sa primesc un link scurt
110 0 0

Decizia a fost anunțată de către Andrew Parsons, președintele IPC, în cadrul unei conferințe de presă ținută la Bonn.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) este gata să reaccepte Comitetul Paralimpic Rus (RPC) în cadrul acestei organizații, începând cu 15 martie, informează R-Sport.

Această decizie a fost anunțată de către președintele IPC, Andrew Parsons, în cadrul unei conferințe de presă ținută la Bonn.

„RPC a dat dovadă de perseverență. Am dori să-i salutăm pe paralimpicii ruși. RPC a demonstrat că s-a schimbat radical, iar acum acest lucru trebuie demonstrat întregii lumi”, a spus reședintele IPC.

Totodată, drepturile RPC au fost restabilite condiționat. În declarația organizației mondiale este indicat că rușii trebuie să respecte un șir de criterii după restabilire. Comitetul Paralimpic Internațional a promis să supravegheze toate acțiunile Comitetului Paralimpic Rus până la 3 decembrie 2020.

Cu toate acestea, paralimpicii ruși vor putea participa la Jocurile din 2020 și 2022 sub drapelul de stat.

Relațiile dintre RPC și IPC

Rusia a fost suspendată temporar din competițiile internaționale paralimpice în august 2016, din cauza scandalului legat de dopaj.

În septembrie 2018 suspendarea a fost prelungită din cauza neîndeplinirii unor cerințe ale comitetului internațional, unul dintre ele fiind restabilirea în drepturi a Agenției Antidoping Ruse.

Pe 20 septembrie WADA a restabilit statutul cu drepturi depline al Agenției Antidoping Ruse.

Pe 4 februarie RPC a declarat că a îndeplinit 67 de condiții din foaia de parcurs privind restabilirea apartenenței la IPC.

Astăzi au fost îndeplinite încă două condiții.

„Însă paralimpicii ruși sunt și vor rămâne sportivii care vor fi cel mai strict verificați în mișcarea paralimpică”, se spune în comunicatul IPC de pe Twitter.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Iată de ce copii din zilele noastre nu mai doresc să facă sport
Tagurile:
paralimpici, Rusia


Știrile Zilei