22:07 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Dmitri Peskov

Peskov: SUA forțează UE să cumpere gaz cu 30% mai scump

© Sputnik / Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
133 0 0

Atitudinea SUA față de proiectul Nord Stream-2 este incompatibilă cu ideea unei concurențe oneste.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Poziția SUA față de gazoductul Nord Stream-2 este incompatibilă cu ideea de concurență onestă, Washington forțează europenii să-i cumpere gazul la un preț cu 30 la sută mai mare, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Acest proiect internațional, care este necesar Rusiei și întregii Uniuni Europene, este supus unor atacuri din partea statelor terțe, mai exact Statelor Unite ale Americii, care în acest caz ocupă o poziție incompatibilă cu ideea concurenței loiale, încercând să forțeze europenii să cumpere gaz mai scump cu 30 la sută, gazul din SUA”, a declarat Peskov.

Anterior, ziarul Handelsblatt a anunțat, cu trimitere la un oficial al Casei Albe, că SUA i-au cerut Uniunii Europene să întreprindă măsuri active împotriva Nord Stream-2.

”Nu e nimic nou. SUA de mult timp încearcă să pună piedici proiectului "Nord Stream-2", adică cooperării între Rusia și Europa în domeniul energetic. Aceste tentative vor continua până în clipa în care gazoductul va fi dat în exploatare. Cred că stoparea realizării proiectului deja este imposibilă”, declarase Alexei Grivach, adjunctul directorului general pentru proiectele în domeniul gazelor al Fundației pentru Securitatea Energetică Națională, fiind solicitat de RIA Novosti.

În opinia lui, presiunile asupra Germaniei și altor state din Europa Occidentală, care conștientizează importanța livrării gazului rusesc pentru economiile lor, nu au un efect dorit de americani, ci doar sporesc tensiunile între participanți. O nouă scurgere de informații cu privire la solicitările înaintate față UE doar subliniază acest fapt.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Opinia expertului: România nu va reuși să blocheze construcția gazoductului Nord Stream-2
Tkaciuk: Europenii nu vor sacrifica „Nord Stream-2” din cauza amenințărilor SUA
Tagurile:
SUA, gaz, Dmitry Peskov, Nord Stream-2"
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei