23:46 19 Martie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.21
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.63
Serghei Lavrov

Serghei Lavrov: Statele Unite ale Americii își propun divizarea Siriei

© Sputnik / Maxim Blinov
Rusia
Sa primesc un link scurt
145 0 0

Statele Unite își propun divizarea Siriei și crearea unei formațiuni cvasi-statale la est de Eufrat, susține ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Scopul SUA este divizarea Siriei și crearea pe malul estic al Eufratului a unei formațiuni cvasi-statale, Washintonul le interzice aliaților săi să investească resurse în reconstrucția zonelor eliberate ale Siriei, care se află sub controlul guvernului, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

„Cu alte cuvinte, sarcina restabilirii suveranității și integrității teritoriale a Siriei, pentru care a semnat toată comunitatea internațională, inclusiv Statele Unite, pentru SUA, în realitate, este doar o manevră pentru distragerea atenției. Scopul lor, care devine tot mai evident, este divizarea Siriei și crearea pe malul de est a unei formațiuni cvasi-statale”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă organizate după o întrevedere cu reprezentantul OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák.

„Ei deja investesc în aceasta mijloace, inclusiv forțează aliații săi să plătească pentru reconstrucția acestei părți ai Republicii Siriene Arabe. În același timp, ei interzic aliaților săi să investească resurse în restabilirea infrastructurii în restul Siriei, care se află sub controlul guvernului legitim”, a adăugat el.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Serghei Lavrov: Sancțiunile „anti-Rusia”, impuse sub presiunea puternică a Statelor Unite
Lavrov: "Europenii pierd miliarde de euro" din cauza sancțiunilor
Tagurile:
Serghei Lavrov, Siria, SUA, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei