11:18 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
134 0 0

Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, sateliții SUA le ”țin isonul” în ceea ce privește chestiunea ieșirii Americii din Tratatul INF.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Statele Unite încalcă în mod direct și brutal Tratatul INF, lansând rachete țintă și amplasând lansatoare în România, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

”Prin lansarea rachetelor-țintă cu rază medie de acțiune și prin amplasarea în România și Polonia a lansatoarelor de rachete capabile să lanseze inclusiv rachetele “Tomahawk”, Statele Unite încalcă în mod direct condițiile acestui tratat”, a declarat el în mesajul său adresat Adunării Federale”, a declarat Putin.

SUA trebuiau să-și justifice în mod cinstit retragerea din Tratatul INF, în loc de aceasta ei înșiși încalcă Tratatul, iar apoi își mobilizează „sateliții”, care le ”țin isonul” americanilor, a mai spus Vladimir Putin.

„Partenerii noștri americani trebuiau să spună deschis lucrul acesta, nu să apeleze la acuzații inventate împotriva Rusiei, în încercarea de a-și justifica retragerea unilaterală din Tratatul INF. Puteau proceda ca în 2004, au ieșit din Tratatul rachetelor anti-balistice și gata. În mod deschis, cinstit”, a declarat Putin.

Președintele rus a menționat că, din momentul încheierea Tratatului INF în 1987, în lume au avut loc schimbări serioase - multe țări au continuat să dezvolte rachete cu rază scurtă și medie de acțiune, în timp ce Rusia și Statele Unite nu au făcut asta, limitându-se voluntar.

Președintele rus a subliniat că Washingtonul încalcă Tratatul INF și apoi „caută scuze și numește făptașii”.

Tematic

Putin dezvăluie care sunt obiectivele diplomației ruse
Putin: „Nu există state cu adevărat independente în lume”
Tagurile:
Romania, rachete, SUA, INF, Putin, Rusia

Știrile Zilei