07:44 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Rusia
Sa primesc un link scurt
31301

Amenințările lui Trump la adresa militarilor din Venezuela reprezintă o încălcare a statutului ONU și o ingerință în problemele interne ale unui stat suveran, consider ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Amenințările SUA la adresa militarilor din Venezuela reprezintă o încălcare a Cartei ONU și o ingerință direct în problemele interne ale țării, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

“Amenințările venite din partea SUA, care sunt susținute și stimulate de opoziția venezueleană, care, de facto, solicită o intervenție din afară, indiscutabil, reprezintă o încălcare a Cartei ONU și o ingerință în problemele interne ale unui stat”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă susținute cu omologul său din Zambia.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, într-un discurs rostit la Maiam în fața unor imigranți din Venezuela, “a adresat militarilor din Venezuela cea mai dură avertizare”, îndemnându-i să-i accepte propunerile legate de amnistiere ale autoproclamatului președinte, Juan Guaido. De asemenea, în discursul său Trump a declarat că SUA își propun “asigurarea unei transfer pașnic al puterii”, însă examinează și alte variante posibile.

Președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat pe 23 ianuarie șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut pe Guaido și au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

Tematic

Declarații explozive: Nicolas Maduro - „Petrolul venezuelean, motiv pentru invazia SUA”
Nicolas Maduro: Rusia va livra sute de tone de ajutor umanitar în Venezuela
Tagurile:
amenintari, Trump, Lavrov, SUA, Venezuela, Rusia


Știrile Zilei