01:29 27 Martie 2019
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.30
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.64
Proteste în Venezuela

Moscova: SUA pregătesc o provocare de proporții pe 23 februarie

© REUTERS / CARLOS EDUARDO RAMIREZ
Rusia
Sa primesc un link scurt
23230

Intenția de a forța frontiera Venezuelei cu așa-numitele ajutoare umanitare reprezintă o provocare a SUA prin care este urmărit scopul declanșării unor ciocniri pentru a justifica înlăturarea prin forță a actualului șef al statului, Nicolas Maduro.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Planurile SUA de trecere a frontierei Venezuelei, sub pretextul transportării ajutorului umanitar, reprezintă o provocare periculoasă, care ar putea duce la ciocniri, ceea ce va crea condiții favorabile pentru înlăturarea prin forță de la putere a lui Nicolas Maduro. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Anterior, opoziția din Venezuela a anunțat că începând cu 23 februarie vor demara livrările ajutoarelor umanitare din afara țării. Guvernul Nicolas Maduro se opune categoric pătrunderii acestora pe teritoriul țării.

”Evoluția evenimentelor din Venezuela a ajuns la un punct critic, toți înțeleg acest lucru. Pe 23 februarie se planifică o provocare de proporții, cu instigarea din partea Washingtonului, prin trecerea frontierei Venezuelei de așa-numitele caravane cu ajutor umanitar, fapt care ar putea duce la ciocniri între ambele tabere politice, creându-se un pretext pentru înlăturarea prin forță a actualului președinte legitim al țării”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing organizat vineri.

Eventualele provocări făcute de SUA ar putea tensiona și mai mult situația în lume, consideră reprezentantul MAE de la Moscova.

”În cazul în care planurile organizatorilor provocărilor vor fi realizate, acest lucru va presupune trecerea politicii externe agresive a SUA la un nou nivel, pe calea unor aventuri militare. E o cale în jos. Vor spori brusc tensiunile și confruntările la nivel mondial”, a spus Zaharova.

Tematic

Venezuela: Opoziția să treacă peste cadavrele noastre pentru a instala guvernul-marionetă
Meleșcanu, la Bruxelles, în dezacord cu poziția SUA privind soluția pentru Venezuela
Serghei Lavrov a comentat „amenințările” lui Trump la adresa militarilor din Venezuela
Tagurile:
23 februarie, Moscova, Venezuela
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei