12:24 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев, архивное фото

Consiliul rus de Securitate: SUA se pregătesc pentru o incursiune militară în Venezuela

© Sputnik / Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
19210

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a declarat că Statele Unite, "arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean", impun ajutor umanitar Venezuelei, chiar dacă autoritățile acestei țări au declarat că ajutorul va fi respins.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. În același timp, "Pentagonul întărește gruparea de trupe în regiune pentru a le angaja într-o operațiune de a-l înlătura de la putere pe președintele Maduro, ales legal", a spus Nikolai Patrușev.

"Arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean, Statele Unite pregătesc o invazie militară într-un stat independent. Transferul forțelor speciale americane în Puerto Rico, aterizarea forțelor americane în Columbia și alte acțiuni arată clar că Pentagonul consolidează gruparea de trupe în regiune pentru a-l răsturna de la putere pe președintele în exercițiu (Nicolas) Maduro, ales în mod legal", a spus Patrușev.

Venezuela a refuzat să accepte ajutorul umanitar impus de Statele Unite, deoarece înțelege că Washingtonul se pregătește să-l răstoarne pe președintele ales democratic, Nicolas Maduro, a adăugat Nikolai Patrushev.

"Și poporul venezuelean înțelege bine acest lucru. Iată și reacția, refuzul de a accepta încărcătura din țara agresoare și sprijinul pentru președintele lor", a adăugat Patrușev.

Statele Unite au propus Rusiei să organizeze discuții separate asupra Venezuelei, iar Moscova a fost de acord, dar Washingtonul a început să folosească pretexte prelungite pentru a evita aceste consultări, a adăugat Patrușev.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Venezuela: Opoziția să treacă peste cadavrele noastre pentru a instala guvernul-marionetă
Serghei Lavrov a comentat „amenințările” lui Trump la adresa militarilor din Venezuela
Tagurile:
Consiliul de Securitate al Federatiei Ruse, SUA, Venezuela, Rusia


Știrile Zilei