21:46 24 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.19
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.35
  • UAH0.62
Rusia
Sa primesc un link scurt
20001

Potrivit președintelui Comitetului Consiliului Federației pentru Relații Internaționale, Konstantin Kosaciov, „Rusia trebuie să-și creeze propria istorie a Ucrainei, precum și să pregătească specialiști în istoria Moldovei”.

CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Rusia trebuie să-și pregătească specialiștii săi în istoria țărilor din imediata apropiere, în special a țărilor în care se cultivă activ rusofobia, consideră președintele Comitetului Consiliului Federației pentru Relații Internaționale, Konstantin Kosaciov.

În luarea sa de cuvânt în cadrul consfătuirii privind problemele formării unei percepții obiective a istoriei Federației Ruse în străinătate, Kosaciov a declarat că în ultimele zile, în multe țări din imediata apropiere, istoria este scrisă din nou. În special, „în Ucraina la nivel de stat este creată o noțiune istorică ideologizată, care, într-un viitor previzibil, poate înlocui în Ucraina știința istorică academică și forma o percepție a țării noastre de către tânăra generație absolut inacceptabilă din punctul de vedere al securității naționale a Rusiei”.

„Aceasta înseamnă că noi trebuie să creăm în Rusia propria noastră istorie a Ucrainei, să pregătim specialiști în istoria Belarusului, istoria Kazahstanului, istoria Țărilor Baltice. Aceasta este de asemenea o sarcină de cea mai mare actualitate”, a declarat Kosaciov.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tagurile:
țări vecine, Istorie, experți, Rusia, Konstantin Kosaciov

Știrile Zilei