12:21 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Arest, foto simbol

Putin, sarcină importantă pentru FSB: Combaterea activă a corupției

© Sputnik / Игорь Зарембо
Rusia
Sa primesc un link scurt
152 0 0

În anul trecut, în Rusia au fost comise peste 25 de mii de infracțiuni legate de corupție.

CHIȘINĂU, 7 mart – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, așteaptă de la Serviciul Federal de Securitate (FSB) acțiuni mai energice pentru combaterea corupției. Liderul rus s-a pronunțat în acest sens în cadrul ședinței colegiului instituției.

„Aștept din partea dumneavoastră acțiuni mai active pentru combaterea corupției. Mijloacele financiare importante pe care țara le alocă în scopuri de dezvoltare, precum și pentru realizarea comenzii de stat pentru apărare trebuie să fie protejate”, a spus Putin.

El i-a rugat pe angajații Serviciului să coordoneze activitatea respectivă  cu specialiștii Curții de Conturi, cu Rosfinmonitoring și cu alte departamente.

Anterior, procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a declarat că în Federația Rusă anul trecut au fost comise peste 25 de mii de infracțiuni legate de corupție, informează RIA Novosti.

Măsurile întreprinse pentru combaterea acestui fenomen au permis ca, în 2018, să fie depistate de două ori mai multe (900 față de 482) acte de corupție comise de grupări organizate sau comunități criminale; să fie descoperite 4227 (față de 3847 în anul precedent) infracțiuni grave și deosebit de grave sau care au cauzat daune în proporții mari sau deosebit de mari; au fost depistate cu 3% mai multe cazuri de luare de mită (10 179 față de 9886 pentru aceeași perioadă a anului 2017).

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Incredibil: Patru din cinci învinuiți pentru fapte de corupere pasivă sunt… bărbați
Centrul Național Anticorupție: Raport - Corupția din autoritățile publice locale


Știrile Zilei