04:58 18 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.13
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.72
Rusia
Sa primesc un link scurt
22321

Centrul Național de Control al Apărării din Federația Rusia a anunțat care sunt navele ce monitorizează acțiunile întreprinse de navele militare ale NATO, în Marea Neagră.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Navele Flotei Militare Maritime rusești ”Ivan Hurs” și ”Vasili Bîkov” monitorizează acțiunile întreprinse de navele militare ale NATO, aflate în Marea Neagră, informează RIA Novosti.

În seara zilei de joi, mai multe nave care aparțin NATO au intrat în apele Mării Negre pentru a participa la exercițiile militare alături de „partenerii” din Ucraina și Georgia.  

”Forțele și mijloacele Flotei Mării Negre au fost nevoite să escorteze un grup de nave ale NATO, care au intrat în zona Mării Negre compusă din trei fregate, dotate cu rachete, aparținând Flotelor Militare Maritime ale Olandei, Canadei și Spaniei, potrivit unui comunicat al Centrului Național de Control al Apărării.

Anterior a fost anunțat că o navă canadiană și una spaniolă, care fac parte din componența permanentă a grupului militar-maritim al NATO, vor ajunge în portul Odesa, pe data de 1 aprilie, a doua zi după alegerile prezidențiale din Ucraina. În timpul vizitei în portul de la Marea Neagră căpitanii fregatelor străine se vor întâlni cu reprezentanți ai administrației locale și Forțelor Armate ale Ucrainei. Totodată, ei vor primi vizitatori la bordul navelor respective, în orele stabilite pentru vizită.

Tematic

20 de ani de la bombardamentele NATO în Iugoslavia - Imagini de arhivă
Tagurile:
flota, Marea Neagră, NATO, Rusia, nave militare


Știrile Zilei