14:17 21 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Moscova

Care cetățeni străini vor putea munci fără patentă în Rusia

© Sputnik / Евгения Новоженина
Rusia
Sa primesc un link scurt
270 0 0

Președintele Comitetului Dumei de Stat pentru dezvoltarea societății civile, problemele asociațiilor obștești și religioase, Serghei Gavrilov, a explicat pentru Sputnik Tadjikistan în ce condiții vor putea munci în Rusia fără patentă cetățenii străini din categoria oamenilor de creație.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Comitetul Dumei de Stat pentru dezvoltarea societății civile, problemele asociațiilor obștești și religioase a propus spre examinare un proiect de lege care le permite oamenilor de creație din alte țări să activeze pe teritoriul Rusiei fără patentă, pe o perioadă de până la 30 de zile. Potrivit lui Gavrilov, pentru Rusia această problemă este foarte importantă, ea fiind parte a noii strategii de politică migrațională care este orientată spre atragerea unor cadre cât mai calificate în Rusia.

„Vrem să vină în Rusia un număr cât mai mare de oameni de creație, savanți, pedagogi, oameni de cultură, pentru a participa la concursuri, la organizarea expozițiilor, spectacolelor, master-classurilor, conferințelor, altor evenimente de creație. Acest lucru este important și pentru Rusia, și pentru acele țări din care vin acești oameni de creație”, a subliniat Gavrilov.

Potrivit acestuia, măsura respectivă are ca scop consolidarea relațiilor culturale dintre țări, deoarece anume relațiile culturale stau la baza consolidării stabilității relațiilor dintre state.

„Totodată, noi pregătim în Dumă un pachet de legi ce țin de atragerea, prin acordarea dreptului de ședere temporară în Rusia și de obținere a cetățeniei ruse, a acelor persoane care au obținut rezultate bune la studii în instituțiile de învățământ superior din Rusia, precum și a persoanelor care dețin profesii ce necesită o înaltă calificare. Activitatea cu cadrele de calificare înaltă, cu intelectualitatea de creație și științifică este o prioritate pentru noi”, a menționat Gavrilov.

Până acum, pentru a intra în Rusia în scopuri de muncă, oamenii de creație care urmau să participe la spectacole, concursuri, la organizarea concertelor trebuiau să obțină fie o patentă, fie o autorizație de muncă. În cazul turneelor vedetelor internaționale, acest lucru părea de-a dreptul paradoxal.

„Vrem să renunțăm la procedura de eliberare a unei astfel de patentă. Considerăm că, dacă invităm un specialist străin pe o perioadă scurtă, este de inutilă impunerea unor cerințe suplimentare. În afară de aceasta, noile măsuri au ca scop simplificarea procedurii de invitare în Rusia a unor cadre de care țara noastră are nevoie”, a concluzionat Gavrilov.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Trioul surpriză din Rusia vine la JAZZ'n Chișinău
Tagurile:
patentă, Rusia, Muncă


Știrile Zilei